Natrag
18.2.2019 04:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Prije Vlahušića, prije potopa!

5.9.2012 @ 19:53 Andrea Falkoni Račić Politika
30;30

Podijelite:

Gradonačelnikovo izvješće o radu za prvu polovicu 2012. godine vijećnica Dubravka Šuica usporedila je s Faulknerovim Krikom i bijesom, ali i Jamesovim tokom svijesti.

U kritikama oporbe Vlahušićev mandat, koji je u sutonu, nazvan je potopom, a njegovo izvješće puno je neistina. Zanimljivo je kako na riječ 'laž' više nema ni opomene predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti.

– Podupire li itko od vladajućih gradonačelnikovo izvješće, a ne da samo mi ovdje kritiziramo. Ovo izvješće je zbrčkano, bez metodologije, podsjeća me na tok svijesti, ali i na Krik i bijes, pa čak i na Moj obračun s njima – rekla je Šuica, dodavši kako je politički nekorektno da se u suton svoje vlasti obračunava s bivšom upravom.

– Ovo je teško politikantstvo, tri puta spominjete neke vrpce, kakve to veze ima s izvješćem – govorila je Šuica, istaknuvši kako nije korektno spominjati neke tamo imaginarne dugove od 70 milijuna kuna, s obzirom na 'naša poznanstva, na naše dubrovčanstvo…'

– Politikantstvo, populizam, teški spinovi i pročitana knjiga – zaključila je Šuica.
Iako izvješće nije niti pročitao, jer on 'hoda i vozi se gradom i razgovara s ljudima', za riječ se javio i nezavisni vijećnik Pero Vićan, kritiziravši uglavnom oporbu koja je kritizirala gradonačelnika.

– Ja se nisam dignuo da bih nešto hvalio ili branio. Jednom prilikom sam gradonačelniku sugerirao, ali me nije poslušao, da izvješće sažme u jednu rečenicu – u proteklih 6 mjeseci nisam ništa radio. To je trebao napisati – rekao je Pero Vićan, složivši se sa Šuicom da se možda u zadnjoj godini mandata ne bi trebalo referirati na preuzeto vrijeme.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana