Politika

FOTO: Prije Vlahušića, prije potopa!

Gradonačelnikovo izvješće o radu za prvu polovicu 2012. godine vijećnica Dubravka Šuica usporedila je s Faulknerovim Krikom i bijesom, ali i Jamesovim tokom svijesti.

U kritikama oporbe Vlahušićev mandat, koji je u sutonu, nazvan je potopom, a njegovo izvješće puno je neistina. Zanimljivo je kako na riječ 'laž' više nema ni opomene predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti.

– Podupire li itko od vladajućih gradonačelnikovo izvješće, a ne da samo mi ovdje kritiziramo. Ovo izvješće je zbrčkano, bez metodologije, podsjeća me na tok svijesti, ali i na Krik i bijes, pa čak i na Moj obračun s njima – rekla je Šuica, dodavši kako je politički nekorektno da se u suton svoje vlasti obračunava s bivšom upravom.

– Ovo je teško politikantstvo, tri puta spominjete neke vrpce, kakve to veze ima s izvješćem – govorila je Šuica, istaknuvši kako nije korektno spominjati neke tamo imaginarne dugove od 70 milijuna kuna, s obzirom na 'naša poznanstva, na naše dubrovčanstvo…'

– Politikantstvo, populizam, teški spinovi i pročitana knjiga – zaključila je Šuica.
Iako izvješće nije niti pročitao, jer on 'hoda i vozi se gradom i razgovara s ljudima', za riječ se javio i nezavisni vijećnik Pero Vićan, kritiziravši uglavnom oporbu koja je kritizirala gradonačelnika.

– Ja se nisam dignuo da bih nešto hvalio ili branio. Jednom prilikom sam gradonačelniku sugerirao, ali me nije poslušao, da izvješće sažme u jednu rečenicu – u proteklih 6 mjeseci nisam ništa radio. To je trebao napisati – rekao je Pero Vićan, složivši se sa Šuicom da se možda u zadnjoj godini mandata ne bi trebalo referirati na preuzeto vrijeme.

Pročitajte još

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

PETKA I VILA RAŠICA Srđevci o ‘dobrim ljudima koji poštuju hrvatske zakone’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija