Natrag
25.4.2019 08:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Prezentacija i otvorenje izložbe ‘Overbooking the City’

15.3.2018 @ 22:50 Dulist Aktualno
19;19

Podijelite:

U prostorima Art radionice Lazareti, u organizaciji udruge Placa, u četvrtak se održala prezentacija s ciljem upoznavanja zajednice i lokalne uprave s promišljanjima i rezultatima radionice ‘Overbooking the City’.

Radionica je održana prošle godine od 20. do 26. kolovoza, a danas se kroz prezentaciju htio pokrenuo dijalog o daljnjoj razradi projektnih ideja.

Na primjeru Dubrovnika istraživale su se nove metodologije kojima bi se omogućio svojevrsni balans između sukobljenih dinamika turizma i grada. Na radionici je sudjelovalo dvanaest lokalnih i stranih mentora te devetnaest sudionika, većinom urbanista i arhitekata.

– Udruga Placa je lokalni support i smislili temu za radionicu i pomogli naravno organizaciji, uz potporu Društva arhitekata Dubrovnik, Grada Dubrovnika, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu – istaknuo je jedan od organizatora, Davor Bušnja iz udruge Placa.

Izjavio je također kako je tema radionice na neki način pomiriti dinamike globalnog turizma i urbane dinamike grada, da se kroz istraživanje nekih novih urbanističkih i arhitektonskih tipologija i modela pokuša odgovoriti na neka od tih pitanja. Nakon predavanja organizatori su otvorili izložbu pod nazivom ‘Overbooking the City’.

Prezentacija i izložba organizirane su u sklopu projekta NOMAD. Nomad je privremena urbana oprema dostupna svima kojom se kultivira i promiče nekomercijalno i slobodno korištenje javnog gradskog prostora. Na predavanju se okupilo više desetaka ljudi koji su kasnije sa znatiželjom razgledali zanimljivu izložbu.

LM

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana