DuList IN

FOTO Predstavljena knjiga ričeta ljubavi prema svome kraju

FOTO Predstavljena knjiga ričeta ljubavi prema svome kraju

U restoranu Orsan večeras je predstavljena prva hrvatska tradicionalna kuharica na engleskom jeziku.

Naime, Ane Stražičić Rodriguez, poznatija našim sugrađanima kao Ane Mljećka predstavila je svoju knjigu ričeta ”Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja”.
– Ovo je knjiga ljubavi. Ljubavi prema mojoj Hrvatskoj, ljubavi prema mome Mljetu – rekla je autorica na pradstavljanju.
-Svo ovo blago, ove zapise skupila sam doma. Od rodbine, prijatelja koji su mi dolazili iz svih krajeva. Recepti su pisani dijalektom mjesta iz kojeg potječu, ali mislim da će ih svatko sve prepoznati – kroz osmijeh je rekla Ane te dodala kako je sve počelo kada joj je u životu bilo malo teže nego što je danas:
– Jedno vrijeme provela sam u bolnici i to je bilo teško razdoblje za mene. Kako bi se izvukla iz takvog rzamišljanja počela sam sve te ričete zapisivati na papir. Tako je sve pomalo počelo – kaže Mljećka.
Inače, autorica je podrijetlom s otoka Mljeta, a već godinama živi u New Yorku sa svojoj obitelji, suprugom Luisom Albertom Rodriguezom podrijetlom iz Puerto Ricoa , te kćerkom Michelle Ramonitom i sinom Albertom Ilijom.
Knjiga „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Mljećke, je u srpnju ove godine predstavljena u New Yorku, u restoranu ‘Dubrovnik’ čiji je vlasnik Lopuđanin Željko Tomić.
Ova jedinstvenu knjigu pisana na hrvatskom i engleskom jeziku nastalu iz ljubavi prema domovini Hrvatskoj, Gradu Dubrovniku i rodnom Mljetu, koja promovira zdravu mediteransku ishranu te našu tradiciju i kulturu življenja, popraćena je i brojnim fotografijama, a na večerašnjme predstavljanju došlaje i europska zastupnica Dubravka Šuica. Ona i Ane su naime školske prijateljice, a bivša gradonačelnica u ovoj kuharici zapisala i i nekoliok prigodnih riječi.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović