DuList IN

FOTO Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije FESTA 2019

FOTO Predstavljen nikad bogatiji program manifestacije FESTA 2019

Pred nama je osamnaesto izdanje manifestacije FESTA 2019 Dubrovnik, čiji je program predsavljen ove srijede u predvorju hotela Valamar Dubrovnik President.

Festa Dubrovnik priprema višednevnu manifestaciju, koja tradicionalno otvara program ususret proslavi Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika s humanitarnom namjenom usmjerenoj obnovi Crkve sv. Vlaha i pomoći Ligi protiv raka Dubrovnik.

-Sretni smo što već 18 godina za redom imamo priliku organizirati ovu manifestaciju i okupiti veliki broj izvođača i umjetnika. Ovoga puta donosimo osam fantastičnih programa. Počinjemo s tradicionalnom Festom od klapa, gdje će brojne klape i slavljenici, klapa Maestral imati jednu pravu proslavu u Kazalištu Marina Držića. Također sljedeći dan okupljamo velike operne dive u Crkvi svetog Vlaha. Nakon puno godina opet imamo jednu Festu u kojoj će sudjelovati puno izvođača. Istaknula bih posebnu promociju knjige 4. veljače gdje će biti predstavljen Držićev Skup prvi put preveden na francuski jezik u prijevodu Nicolasa Raljevića – poručila je umjetnička ravnateljica FESTE, Darija Mikulandra Žanetić.

-Ovogodišnja Festa od klapa je zamišljena da prati Maestrale kroz njihova brojna desetljeća, ali i klape koje su se pojavljivale u Dubrovniku i šire. Istaknuo bih dvije klape koji su naši gosti, a to su klape Ošijak i klapa Kumpanje iz Blata koja je ujedno jedan od simbola naše županije. Maestrali će na pozornicu izići u tri navrata i obilježiti rad s gosparima Đelom Jusićem, Krešom Magdićem i Mariom Nardellijem. Festa će započeti kako tradicija nalaže, grličanjem i to je jedna od najljepših slika na Festi, kada svi ti pjevači i ljudi koji ovise o svom glasu dobiju blagoslov našeg Parca – poručio je član klape Kaše Vicko Dragojević.

-Orkestar podržava sve ove programe gdje se nađe u jednom drugom izričaju, ali zato i postojimo. Kako bi se pokazali u drugom svjetlu, sudjelovali u manifestacijama i odsvirali neke skladbe koje nisu klasične. Tako da će Orkestar poručiti samo kratko ‘Pratimo vas i nastavljamo s Festom’ – poručio je ravnatelj DSO-a Damir Milat.

-Čast mi je i zadovoljstvo sudjelovati u programu Feste s jednim programom izdavačke djelatnosti naše ustanove. Prošle godine smo na jedan način otvorili cijeli program s integralnim engleskim prijevodom Dunda Maroja. Drago nam je što ove godine opet imamo priliku biti dio ove priče i na neki način zatvoriti Festu s predstavljanjem francuskog prijevoda Držićevog Skupa. Za prijevod je zaslužan Nicholas Raljević i ovo je jedan zaista hvalevrijedan projekt na kojem će sudjelovati i predstavnici grada Rueil-Malmaisona, inače grada prijatelja Dubrovnika iz kojeg dolazi i Nicholas – poručio je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić.

Osim na Festu od klapa i Gala koncert, ulaz na sva događanja je besplatan, a svi prihodi od ulaznica usmjereni su Ligi protiv raka Dubrovnik i obnovi crkve svetoga Vlaha.

 

Program – FESTA 2019 DUBROVNIK

Osamnaesta po redu humanitarna manifestacija Festa 2019 Dubrovnik, organizirana u čast svetoga Vlaha i uz Dan Grada Dubrovnika, počet će tradicionalnom Festom od klapa u četvrtak, 24. siječnja 2019. u Kazalištu Marina Držića. Festom od klapa proslavit će 50 GODIŠTA MAESTRALA klape Maestral, FA Linđo, Kaše, Kumpanji, Ošjak, Ragusavecchia i Subrenum 24. siječnja u Kazalištu Marina Držića, gdje su u prodaji ulaznice za ovaj koncert.

Uslijedit će koncert OPERNIH DIVA U CRKVI SV. VLAHA 25. siječnja u 19 sati kada će s kvintetom DSO nastupiti dive Diana Hilje, Terezija Kusanović, Jelena Štefanić i Tanja Ruždjak.

Središnji humanitarni gala koncert FESTA 2019 DUBROVNIK #vjerujuljubav održat će se u subotu, 26. siječnja u Hotelu Rixos Libertas s početkom u 20 sati. Koncert će održati Dubrovački simfonijski orkestar, kojim će ravnati dirigent Alan Bjelinski, a s njima će nastupiti velika estradna imena Dupini, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Jacques Houdek, Oliver J. Berekin, Paula Jusić, Zoran Mišolongin, Stijepo Gleđ Markos, Ines Tričković, Davor Erceg i Nevio Končić. Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima: Hotel Rixos Libertas, cvjećara Patrea (DTS), caffe bar Fashion (DOC) te od sutra, 17. siječnja, u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama (od 12 do 18 sati).

Radionica o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha u suradnji s udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom organizira se u restoranu Mimoza 30. siječnja u 11 sati. Istog dana, s početkom u 19:30 sati bit će otvorena izložba ORLANDO I SV. VLAHO, u suradnji s DULU, Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, u predvorju Kazališta Marina Držića.

DUBROVAČKA ROCK PARADA treću godinu za redom bit će sjajna glazbena poslastica za sve posjetitelje Umjetničke galerije Dubrovnik u Noći muzeja, 1. veljače, organizirana u suradnji s Klubom Lazareti i Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

FESTA OD VINA tradicionalno je na programu Feste na Kandeloru, a realizira se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ, od 11 sati u Gradskoj kavani.
Promocija knjige francuskog prijevoda Držićeva Skupa u izdanju Doma Marina Držića, u okviru ovogodišnje Feste, održat će se 4. veljače u 10 sati u predvorju Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist