DuList IN

FOTO Predstavljen jubilarni trideseti ‘Welcome’

FOTO Predstavljen jubilarni trideseti 'Welcome'

Časopis Turističke zajednice grada Dubrovnika ‘Welcome to Dubrovnik’ u svom jubilarnom 30. izdanju predstavljen je u četvrtak ujutro na brodu Karaka.

Časopis na osamdeset bogato ilustriranih stranica donosi aktualne teme iz dubrovačke sadašnjosti i prošlosti, kulture, gastronomije i sporta.

-Časopis izlazi već 17. godinu zaredom. Prvo, ljetno izdanje svjetlo dana vidjelo je 2001. godine, kad su pokretači bili tadašnja direktorica TZ-a Nives Miloš, kojoj se ovim putem zahvaljujem, a glavni urednik Nikša Bender. Oni su pokrenuli ovo vrijedno izdanje koje mi danas na lijep način čuvamo te činimo boljim i boljim iz godine u godinu. Uredničko vijeće časopisa čine ljudi koji istinski vole svoj grad i promišljaju teme i sadržaje koje časopis donosi na najbolji mogući način – izjavila je tom prilikom direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnik Romana Vlašić

-Raditi časopis uvijek mi je bila velika čast. To je velik izazov, ali je s iste strane vrlo jednostavno jer živimo u gradu koji nam pruža neobično velike mogućnosti i neiscrpne teme – rekla je zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, koja je jedno vrijeme bila glavna urednica, a danas je članica uredničkog vijeća časopisa,

-Časopis je rezultat velike ljubavi prema Dubrovniku svih onih koji daju svoj doprinos u njegovom stvaranju. Mislim da smo uspjeli tu našu energiju preliti u časopisu te da se to vidi u svakom broju – izjavila je glavna urednica časopisa ‘Welcome to Dubrovnik’ Lidija Crnčević.

Podsjetimo, besplatni časopis ‘Welcome to Dubrovnik’, na hrvatskom i engleskom jeziku, u svom 30. izdanju objavljen je u nakladi od 7500 primjeraka, a između ostalog donosi razgovore s akademikom Lukom Paljetkom i američkim novinarom Davidom Farleyem te tekstove o 80 godina turističkih vodiča, 70. obljetnici Umjetničke galerije Dubrovnik i fotoamaterizma u Dubrovniku, 60. godišnjici londonske premijere ‘Dunda Maroja’ Marina Držića te nizu zanimljivosti iz dubrovačke prošlosti.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist