Zanimljivosti

FOTO Pred Sponzom predstavljen projekt “Drugo lice invalidnosti”

FOTO Pred Sponzom predstavljen projekt "Drugo lice invalidnosti"

U sklopu projekta „Drugo lice invalidnosti“ pred Sponzom je danas održana informativna akcija, na kojoj su predstavljene brojne dubrovačke udruge i njihova aktivnost.

Akciju su podržali i dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, vaterpolisti Juga Paulo Obradović i Marko Buconić, plivač Juga Lukša Backović, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i zamjenica župana Marija Vučković.

Svoju djelatnost prezentirale su Udruga „Poseban Prijatelj“, Udruga „Rina Mašera“, Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije te Centar za rehabilitaciju Josipovac.

Podsjetimo, projekt „Drugo lice invalidnosti“ provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI, a koji sufinanciraju Europska unija, sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge.

S ciljem unaprjeđenja mogućnosti zapošljavanja za osobe s invaliditetom projekt promovira talente, kompetencije i sposobnosti osoba s invaliditetom da konkuriraju na otvorenom tržištu rada.

U sklopu projekta provodi se zagovaračka kampanja za podizanje javne i institucionalne svijesti, a posebice svijesti poslodavaca, o znanjima, vještinama i sposobnostima osoba s invaliditetom te društvenim koristima njihova zapošljavanja.

Cjelokupna kampanja pod nazivom „Pobjednici“ pod pokroviteljstvom je predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist