Aktualno

FOTO/POLITIČKA ‘KREMA’ Zajednička fotografija i šetnja Gradom šefova vlada

FOTO/POLITIČKA 'KREMA' Zajednička fotografija i šetnja Gradom šefova vlada

Zajedničko fotografiranje šefova izaslanstava zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine na Trgu oružja u četvrtak oko 18 sati privuklo je pažnju, kako medija, tako i javnosti. 

Hrvatski premijer Andrej Plenković, zajedno je sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem izaslanike zemalja dočekao na Vratima od Ploča. Nakon ovjekovječene službene fotografije Summita Kina +16, politička svita uputila se u šetnju povijesnom jezgrom. Sve su to, uz medije, popratile i jake snage osiguranja.

Njihova zajednička šetnja završila je u Kneževu dvoru gdje je priređena svečana večera, nakon čega se očekuje i kratki kulturni program. Naime, za njih će zabalati Linđo.

Prethodno su istog dana u popodnevnim satima, premijer Plenković i premijer NR Kine Li Keqiang svečanim činom pritiskanja na veliku crvenu pucu simbolički zabili posljednji, najveći pilot Pelješkog mosta. Time je u Brijesti označen završetak prve faze gradnje ovog značajnog infrastrukturnog projekta.

Već sutra, u petak, šefovi izaslanstava zemalja Srednje i Istočne Europe i Kine sudjelovat će na 8. zajedničkom sastanku na Summitu Kina +16 u Hotelu Palace.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist