Aktualno

FOTO Policijski službenici obilježili Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila

FOTO Policijski službenici obilježili Dan policije i njihovog zaštitnika sv. Mihovila

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine svečano je obilježila Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Sv. Mihovila. Ove srijede položeni su vijenci na Boninovu i ispred zgarde Policijske uprave, u čast poginulih pripadnika policije, nakon čega je održana svečanost uz pratnju klape sv. Nikola.

Na svečanosti se okupljenima obratio Ivan Pavličević, načelnik PU DN.

-Prva godina mog mandata protekla je vrlo sigurno. Policija je samo jedan kotač u mnogim segmentima društva koji se vrte i čine sigurnost ove države. Ne smijemo zaboraviti da je na vrhu ljestvice, prema brojnim anketama, sigurnost ono što ljudi prvo odabiru. Sigurnost je i ono zbog čega se brojni naši gosti vraćaju na ovu destinaciju. Mi je želimo unaprijediti i učiniti sve da se naši gosti osjećaju sigurno u našoj državi. Naravno, moramo biti i samokritični. Ne možemo uvijek raditi sve najbolje. Od kolovoza prošle godine u tijeku je jedan crni niz u prometu. Pitanje je koliko mi kao policija, ali i kao društvo možemo i moramo napraviti kako bi se taj niz zaustavio. I jedna žrtva u prometu je jedna žrtva previše – poručio je Pavličević.

Svojim radom i predanošću 14 službenika iz Dubrovačko-neretvanske županije javno je pohvaljeno za svoju izvanrednu službu i predanost u ovom nimalo lakom poslu.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 14 policijskih službenika. Oni su: Ivan Svaguša iz Službe kriminalističke policije, Mirko Đuka Alemani iz Službe policije, Marija Lonac i Boženka Špetić iz Službe upravnih i inspekcijskih poslova, Častimir Perić iz Policijske postaje Ston, Petar Polić i Jurica Majić iz Policijske postaje Gruda, Jurica Žuvelek iz Policijske postaje Metković, Marko Simat, Ante Ujdur, Mario Lovro i Nikolina Čiča iz Postaje granične policije Metković, Damir Čović iz Policijske postaje Lastovo i Matej Igrec iz Postaje aerodromske policije Čilipi.

Kako je izgledala svečanost pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist