Grad

POLA STOLJEĆA LIGE PROTIV RAKA ‘Obveza i dužnost nam je u idućim godinama doprinijeti jednako, ali i više’

POLA STOLJEĆA LIGE PROTIV RAKA 'Obveza i dužnost nam je u idućim godinama doprinijeti jednako, ali i više'

U Kazalištu Marina Držića na održanoj je Svečanoj skupštini završeno obilježavanje 50 godina djelovanja Lige protiv raka Dubrovnik na kojoj su dodijeljena priznanja, a nagradu za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć udruzi dobila je i redakcija DuLista.

Brojna poznata imena iz društvenog života upotpunila su svojim prisustvom manifestaciju obilježavanja pola stoljeća ove prve gradske lige osnovane koja je osnovana u Republici Hrvatskoj. Ovom je prigodom predstavljena monografija ‘Pola stoljeća u službi humanosti’ autora dr. Marka Margationija te su dodijeljena zlatna, srebrna i posebna priznanja brojnim osobama, tvrtkama i udrugama koji su svojim radom doprinijeli radu Lige.

Okupljenima se obratio predsjednik Lige protiv raka Dubrovnik, Davor Miloglav te zahvalio svima koji su se okupili povodom jubilarne obljetnice.

– Naše je bogatstvo ono što drugima s ljubavlju darujemo. Misao je to koja Ligu protiv raka slijedi u kontinuitetu već pola stoljeća. Biti prvi među jednakima, čast je i obveza prema onima koji su utkali svoje znanje, entuzijazam i ljubav prema dobročinstvu. Osnaženi zajedničkom odlukom da nam je obveza i dužnost doprinijeti barem jednako, ali i više u idućim godinama – rekao je Miloglav.

– Čestitke Ligi protiv raka Dubrovnik za 50-u obljetnicu osnutka i uspješnog rada u službi humanosti. Kao što je Hrvatska liga protiv raka, koju je osnovao Ivo Padovan, udarila temelje suvremenoj hrvatskoj onkologiji, tako je to napravila i Liga protiv raka Dubrovniku na jugu Hrvatske. Čestitam od srca cijelom marljivom timu na fantastičoj organizaciji obilježavanja – rekao je predsjednik Hrvatske Lige protiv raka Damir Eljuga.

U pauzama od programa, poznati dubrovački izvođači ‘počastili’ su sve prisutne predivnim izvedbama. U našoj fotogaleriji možete pogledati tko je sve prisustvovao ovom događaju te tko je sve osvojio hvale vrijedna priznanja.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist