Aktualno

FOTO Počeo Britanski tjedan! Uzivajte u čaju, glazbi Beatlesa, double deckeru…

FOTO Počeo Britanski tjedan! Uzivajte u čaju, glazbi Beatlesa, double deckeru...

U atriju restorana Klarisa ovog ponedjeljka službeno je otvoren Britanski tjedan u Dubrovniku uz prigodno druženje I tradicionalni engleski doručak, ali i izložbu ‘Poznati Britanci u Dubrovniku’.

Uz šalicu pravog engleskog čaja, posjetitelji su uživali u čarima Velike Britanije, a druženje je nastavljeno u double deckeru, prepoznatljivom engleskom autobusu.

Sam tjedan donosi pregršt kulturnih događanja koja slave bogatu kulturu Velike Britanije, kao i današnja postignuća Britanaca koja su ostavila traga u svijetu. Počinjemo s poviješću i uvijek aktualnim i veličanstvenim Shakespearom s izvedbom Hamleta na engelskom jeziku na jednoj on najljepših prirodnih pozornica, na Lovrijencu. Kroz tjedan će se u ljetnom kinu Jadran prikazivati britanski filmski klasici, a svi zainteresirani mogu pogledati izložbu fotografija umjetnika Bari Goddarda pod nazivom “Slike Dubrovnika”.

Nisu samo posjetitelji ti koji povezuju Dubrovnik i Veliku Britanije, tu su i mnoge legende koje nas povezuju, a zasigurno je najpoznatija ona o Rikardu Lavljeg Srca i Lokrumu. Tu ujedno dolazimo i do vrhunca Britanskog tjedna u Dubrovniku – izložba “Lokrumske legende – Rikarda Lavljag Srca + Benediktinci” koja će za javnost biti otvorena od nedjelje, 3. srpnja na prelijepom i mističnom Lokrumu.

Britanski tjedan završava u nedjelju, 3. srpnja u znaku najvećeg britanskog benda svih vremenena – The Beatles-a uz The Beatles Revival Band ispred Crkve sv. Vlaha s početkom u 22:00 sata.

Ako ste u Dubrovniku, ponašajte se kao Britanci – barem na tjedan dana!

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist