Politika

FOTO ‘Pobijedit ćemo, jer iznad svega volimo Dubrovnik!’

Andro Vlahušić HNS-SDP-HSU izbori 2015.

Izgubili smo dio vremena zbog malog dječjeg vrtića Dubrovnik, zato što su se neka djeca odlučila zaigrati, zato što su se neka djeca odlučila osvećivati, zato što su neka djeca rekla da razvoj treba stati.

Dubrovnik nikad ne treba stati, Dubrovnik treba jedriti punim jedrima, Dubrovnik jednostavno treba život. Postoje ljudi koji smatraju da život nije važan nego da je politika iznad života – rekao je Andro Vlahušić, kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-SDP-HDU pred prepunom dvoranom hotela Petka, predstavljajući koalicijski izborni program.

Uz predstavljanje liste za Gradsko vijeće, kandidate za zamjenike Tatjanu Šimac Bonačić i Željka Raguža, Vlahušić je predstavio i cijeli svoj tim – od stožera na čelu s Valentinom Dujmovićem, preko kreativnog tima na čelu s Mario Tevšićem, komunalnog (Željko Raguž), tima za socijalnu politiku s Tatjanom Šimac Bonačić, obrazovnog tima kojeg vodi akademik Nenad Vekarić, tima za turizam na čelu sa Sinišom Žakulom, tima za mlade (Domagoj Carević), do tima za branitelje kojega vodi čelnik dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun. Gojun je, pozvavši sve prisutne branitelje da mu se pridruže na bini, istaknuo kako biti branitelj nije privilegija nego čast.

– Prisjetio sam se Karamarka koji je prije nekoliko mjeseci rekao: Pao je Vukovar, past će i Dubrovnik. Dubrovnik nije pao ’91. pa neće pasti ni 2015. godine – rekao je Gojun.
Kandidat za zamjenika gradonačelnika Željko Raguž osvrnuo se na političke protivnike.

– Puno nam puta spočitavaju da oni naši politički protivnici imaju veliki broj mladih ljudi. No, vidjeli ste večeras ovdje puno mladih ljudi, a za usporedbu na jednoj drugoj listi predsjednik mladeži nije uopće na listi. Toliko o brzi o mladim ljudima – rekao je Raguž.

Sanjam jedan grad – program je kojega je Vlahušić večeras predstavio građanima.
– Grad je ono što ja u sebi nosim godinama, to je nešto što živim 24 sata, Grad je nešto što živim cijelim svojim životom. Ovo pred vama je jedan novi san. Ja ne obećavam ništa duplo bolje. Ja obećavam sada, ovdje s vašim novcima i ono što možemo ostvariti u realnom vremenu – rekao je Vlahušić govoreći potom o brojnim projektima već u ovoj godini – od terminala u gruškoj luci, preko akvarija, Gruža kao pješačke zone, komunalne i komercijalne marine, uređene Lapadske obale, hotela Belvederea, golfa na Srđu i tvrđave Imperijal do križnog puta.

– Završit ćemo našom pobjedom. 6. 12 Dubrovnik će slaviti 8. ožujka. Nemamo previše izbora, izbor za Dubrovnik je samo jedan, a to je put u sigurnost i stabilnost. Svi oni koji žele imati nestabilan i nesiguran Dubrovnik su to već pokazali. Pokazali su da su zaustavili najinovativniji i najuspješniji grad, grad koji počiva na ljudima, na onima koji su večeras bili pred vama, na ljudima koji su ga svojim srcem, krvlju, znanjem i umijećem ’91. obranili. Sve poštujemo, ali iznad svega volimo Dubrovnik – rekao je Vlahušić, zaradivši ovacije i skandiranje.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist