Natrag
23.4.2019 08:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Plemenita akcija za Fani Antičević

15.10.2013 @ 13:53 Mia Njavro Zanimljivosti
9;9

Podijelite:

Obilježavajući Međunarodni dan bijelog štapa Lions klubovi Sv. Vlaho i Libertas organizirali su zajedničku humanitarnu akciju u kojoj su prikupili novčana sredstva za računalo s posebnim programima za slijepe i slabovidne osobe, te pisač za Fani Antičević.

Lions klubovi iz Dubrovnika ovom humanitarnom akcijom prigodom Međunarodnog dana bijelog štapa žele dodatno senzibilizirati širu javnost na problematiku slijepih i slabovidnih osoba.

 Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, a Hrvatskoj se s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako Hrvatska priključila mnogobrojnim zemljama u kojima je Međunarodni dan bijelog štapa prerastao u Međunarodni dan slijepih kojom se prilikom najšira javnost upoznaje s problematikom slijepih osoba.

Bijeli štap je prometni zaštitni znak slijepih u prometu, ali i pomagalo koje slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu. Inicijativu za korištenje bijelog štapa, kao zaštitnog znaka slijepih osoba u prometu, dala je gospođica Guilly d’Herbmont, 15. listopada 1930. godine. No, tek nakon drugog svjetskog rata bijeli štap i to kao dugi bijeli štap, počinje se koristiti kao pomagalo za kretanje slijepih.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana