Kultura

FOTO ‘Pjesme Britanskog otočja’ ansambla Antiphonus

Vokalni ansambl Antiphonus sa svojim voditeljem Tomislavom Fačinijem i uz pratnju talijanske lutnjistice Elise La Marca u petak navečer je u Kneževom dvoru održao koncert Pjesme Britanskog otočja.

Riječ je o narodnim pjesmama Irske, Škotske, zatim o djelima nastalima na dvorovima, ali i onima nastalima za Shakespeareove komade, no ponajviše djelima Johna Downlanda, Henryja Purcella i Roberta Johnsona napisana za lutnju i glasove. Antiphonus je ovog petka nastupio u sklopu ciklusa barokne glazbe ‘Orlando Furioso’.

Od osnutka 2008. godine, Antiphonus daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, brojnim gradovima i inozemstvu, dovitljivim koncertnim programima, u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora. Posebnost ansambla je fleksibilna činjenica da svoj repertoar izvodi komorno, pa i kada se radi o složenim vokalno-instrumentalnim kombinacijama.

Antiphonus ćemo slušati i ovu subotu, 9. lipnja s komornim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, a na programu su djela J.S. Bacha (Magnificat), Antuna Sorkočevića (Dixit Dominus) i G.F. Händela (Glazba za kraljevski vatromet).

Pročitajte još

VIDEO/VEČER LIJEPIH NOTA Ženska klapa FA Linđo obljetničkim koncertom proslavila svojih 20 godina

Dulist

MARINA FILIPOVIĆ Još uvijek me iznenade pune kutije starih fotografija

Iva Dedo

Daldonov ‘Time Out’ u palači Sponza do zatvaranja Igara

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija