Kultura

FOTO ‘Pjerin’ premijerno izveden u KMD-u

FOTO 'Pjerin' premijerno izveden u KMD-u

Dubrovačka je publika u petak navečer mogla premijerno pogledati ‘Pjerina’, treći ovosezonski premijerni naslov u Kazalištu Marina Držića. ‘Pjerinom’ KMD zaokružuje ovogodišnje obilježavanje 450 godina smrti Marina Držića, koje je počelo ‘Skupom’.

Glumački ansambl predstave ‘Pjerin’ čine Zdeslav Čotić, Nina Hladilo, Edi Jertec, Nika Lasić, Boris Matić, Romano Nikolić, Hrvoje Sebastijan, Mirej Stanić, Srđana Šimunović, Glorija Šoletić, Branimir Vidić i Izmira Brautović, dok su u autorskom timu, uz redatelja Ozrena Prohića, dramaturg Ivan Penović te Dubravka Lošić (scenografija), Irena Sušac (kostimografija), Paola Dražić-Zekić (glazba) i Zrinka Lukčec-Kiko (scenski pokret).

-U ‘Pjerinu’ je najeskplicitnija podvojenost, budući da je riječ o dva brata blizanca, premda nitko ne garantira da to zaista i jesu dvije osobe. Ta dvostruka slika Dubrovnika je uvijek prisutna, tako i u Držićevo doba. Grad je živio dobro i mirno, a imao je svoj donji sloj u kojem je Držiću vječno visio mač nad glavom. I mi danas živimo dvostruku sliku Dubrovnika, kao kulturne i turističke destinacije uvijek u rangu s najvećim svjetskim gradovima, a s druge strane mi koji živimo u gradu dobro znamo sve probleme grada – objasnio je na konferenciji za medije ususret premijeri ravnatelj KMD-a Ante Vlahinić.

Reprizne izvedbe su zakazane za 16., odnosno 22. i 23. prosinca 2017. godine u 20 sati.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist