Kultura

FOTO Pinov ‘Parac i njegov Grad’ na izložbi i kalendaru

FOTO Pinov 'Parac i njegov Grad' na izložbi i kalendaru

U prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine u Širokoj ulici u subotu navečer otvorena je prigodna izložba slika Josipa Pina Trostmanna ‘Parac i njegov Grad’ uz promociju kalendara za 2016. godinu.

– Mi u Društvu prijatelja dubrovačke starine sretni smo što je ovo već četvrta izložba ljudi iz Grada, prijatelja dubrovačke baštine, u našim prostorima. Ovaj prostor je i zamišljen za ljude iz Grada, da prikažu nešto ljudima u Gradu. Na neki način smo htjeli obilježiti ovaj Božić, uz kalendar Društva kojeg već godinama izdajemo. Ove godine to smo učinili u suradnji s gosparom Pinom Trostmannom, našim velikim dubrovačkim meštrom. Žao mi je što nije mogao biti s nama, ali kako čujem ide na bolje i želimo mu ozdravljenje, da što prije dođe pogledati izložbu – kazao je tom prilikom predsjednik DPDS-a Denis Orlić.

– Ovo je još jedna uspješna suradnja s DPDS-om u ovom prostoru u Širokoj ulici, koji je upravo i namijenjen za ovakav tip izložbi. Ove godine riječ je o izuzetnoj suradnji Josipa Pina Trostmanna, velikog dubrovačkog slikara i kolorista, koji je odabrao svoje slike kao motive kalendara za 2016. godinu. Uz promociju, kalendar prati i prigodna izložba njegovih jedanaest radova, nastalih 2015. godine, u njegovom prepoznatljivom rukopisu i izuzetnom koloritu. Možda će se netko iznenaditi kako je upravo naslovnica kalendara najmanja slika na izložbi, što je stvar napredne grafičke pripreme. Drago mi je da sam opet u ovom prostoru, nakon prošloljetne izložbe Fadila Vejzovića. Izuzetna mi je čast istaknuti kako je ovo početak obilježavanja 1700. obljetnice našeg parca Svetog Vlaha. Zato se izložba i zove ‘Parac i njegov Grad’ – izjavio je autor izložbe Andrija Seifried.

Izložbu je organiziralo Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist

‘JELA MOJE BABE’ Umjetnica Andrea Vukoja Prce vodit će dječju likovnu radionicu

Dulist