Natrag
20.4.2019 22:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Pet godina klape Skontradura

23.11.2013 @ 16:31 Tea Stjepović dulist IN
35;35

Podijelite:

Obljetnički koncert ženske Klape Skontradura, kojim su obilježile peti rođendan, održao se večeras u Kinu Sloboda. Glazbeni gosti bili su Buco Pende i Zoran Joković.

Ova poznata ženska klapa, osim što je napunila dvoranu Slobode upravo zbog svoje pete obljetnice, obojala je koncert notom humanosti, te je tako ulaz bio besplatan uz humanitarne priloge za djelovanje Caritasa Dubrovačke Biskupije.

Izvodila su se autorska djela te aranžmani skladatelja šireg dubrovačkog područja. Nakon koncerta, uzvanici su se pridružili klapi na domjenku u restoranu Komarda.

Ženska klapa Skontradura okupljena je koncem 2008. godine u Dubrovniku na inicijativu nekoliko dugogodišnjih zaljubljenica u klapsku pjesmu i od samog početka svog djelovanja je pod stručnim vodstvom Sanje Kovačić.

Osam raspjevanih Dubrovkinja, nekada samo poznanica, zahvaljujući klapskoj pjesmi, stvorile su oko sebe neraskidiv obruč prijateljstva koji je zauvijek pomirio sve različitosti ljudskih ćudi i generacija.

Klapa Skontradura svoj program temelji na tradicionalnim i izvornim napjevima, ali i djelima mlađih dubrovačkih autora, proširujući na taj način glazbeni identitet svoga kraja. Nakon prošlogodišnjeg sudjelovanja na 44. FDK Omiš u kategoriji Debitanata, gdje su na poziv FDK-a ponovo nastupile na revijalnom koncertu pobjednika, ulazak u finale 45. FDK-a Omiš, kruna je dosadašnjeg rada klape Skontradura.
 
Čuj kako more buči,
od fonda,
od izgora,
sve to brže…
sve to silnije….
Skontradura,
nepredvidiva… prevrtljiva
baš kako ćud ženska.

Komentari

O autoru: Tea Stjepović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana