Sport

FOTO ‘Pauci’ u Radeljeviću dobili novu dvoranu, ne treba vam nikakav prethodni trening da postanete penjač

FOTO 'Pauci' u Radeljeviću dobili novu dvoranu, ne treba vam nikakav prethodni trening da postanete penjač

U utorak navečer u prostoru bivše tvornice Radeljević otvoren je novi Penjački centar – dvorana penjačkog kluba Pauk.

Dvoranu su uredili članovi Penjačkog kluba Pauk koji su dosada trenirali i zabavljali se na umjetnoj stijeni u Kuparima.
Predsjednik kluba Goran Daldon rekao je da je bilo izrazito teško u Gradu pronaći prostor za dvoranu.

– U Dubrovniku je gotovo svaki prostor iskomercijaliziran i iznajmljuje se za velike novce, tako da je jednom sportskom klubu dosta teško doći do prostora, pogotovo za nas koji tražimo posebne uvjete poput visine i određenu kvadraturu. Bilo je teško, ali zahvaljujući upornosti članova uspjeli smo – istaknuo je Daldon i objasnio koje su karakteristike nove penjačke dvorane u prostoru bivše tvornice Radeljević.

– Radi se o boulder dvorani koje su specifične po tome što imaju standardnu visinu od četiri metra, a upravo zbog toga su pogodne za sve. Ne traže nikakva osiguranja, odnosno nikakvu alpinističku i penjačku opremu niti ikakav prethodno završeni tečaj. Praktički svatko tko nas posjeti isti dan se može odmah penjati i naravno pasti na strunjaču. To je najveća prednost ovakvih dvorana – zaključio je Daldon te dodao da je riječ o klupskoj, odnosno nekomercijalnoj dvorani.

– Dvorana ne služi za pribavljanje imovinske koristi, kao primjerice teretana. Ovo je dvorana sportskog kluba koja prvenstveno služi članovima za treniranje, ali svi su pozvani. Svatko se može doći penjati, upravo zato što ne mora završiti tečaj – naglasio je Daldon i rekao da klub nema namjeru odmah početi raditi s djecom jer to nameće potrebu trenera kojeg zasada nema.

– Rad s djecom će nam biti prvi sljedeći korak. U svakom slučaju, tu će nam Grad trebati pripomoći jer treba osigurati plaću jednog trenera. Što se tiče odraslih, članarina će biti 160 kuna. Za početak ćemo raditi tri puta tjedno, a po potrebi i više – najavio je Daldon.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr