Grad

FOTO Pašalić sajlom prepriječio put brodu Lučke kapetanije!

Nakon što su tri jedrilice JK Orsan oko Božića kolumbom zakačile sajlu koja drži maonu Franja Pašalića, nedavno je došlo do incidenta i s Lučkom kapetanijom. Naime, kako nam je potvrdio lučki kapetan Mato Kekez, jedna od bova koja drži maonu zapriječila je prolaz brodu Danče u koji je u tom trenutku trebalo natankati gorivo.
-Ekipa Lučke kapetanije je bila jučer na licu mjesta i nalo9žili su uklanjanje te bove i priveznog dijela. To je sada pomaknuto i to je riješeno – rekao nam je Kekez te dodao kako je bova bila u ravnini prema đigi JK Orsana.
-Preostale bove su na granici obuhvata koncesioniranog područja – rekao je Kekez.
Podsjetimo, sa sajlom koju su postavili radnici na marini Franja Pašalića imali su nedavno i jedriličari JK Orsan.
-Kolumbom su zakačili sajlu koja drži jednu žutu bovu, koju su bacili u naše koncesionirano područje, unutar naše đige. Ta bova drži maunu na kojoj izvode radove nalijevanja stupova. Mi o tome nismo od njih dobili nikakvu obavijest i za vrijeme regate je došlo do incidenta. Jer naši jedriličari su vidjeli bovu, ali u moru nisu vidjeli ništa. A to je sajla duga nekih 50 metara. Riječ je o manjim oštećenjima i srećom nitko nije ozlijeđen. Sreća da je bio mali vjetar, jer da je bio veći bilo bi velikih problema – istaknuo je 26. prosinca Marinko Mikulandra te dodao kako je šteta što nikome u Orsanu nije ništa rečeno.
-Mi nismo ništa znali, a sigurno bismo upozorili članove kluba da ne idu uz kraj, već malo dalje – ističe Mikulandra, ogorčen što se, unatoč naporima Orsanovaca da s Marinom Frapa uspostave normalnu komunikaciju i suradnju događaju ovakvi incidenti.
-Ovo ne vodi ničemu. Zbilja mi je žao što se ovo zbiva. Čuo sam se s Franjom Pašalićem u ponedjeljak ujutro. On se ‘vadi’ na inženjere na terenu koji izvode radove. Pa zar nemaju neki nadzor radova? Ne govorim da je Pašalić osobno kriv za ovaj incident, ali netko od njegovih ljudi na terenu sigurno jest. Smatram da, kad se već stave te bove i sajle, da nas barem obavijeste. Mi nismo protiv toga, nismo protiv radova, marine, iako s Marinom Frapa vodimo spor. Ali oni su nama već nekoliko puta ‘upali’ u naš prostor bez pitanja, čak i snimali lokaciju – kaže nam Mikulandra.
-Vodili smo i prije razgovore s Franjom Pašalićem kako bismo pokušali iznaći rješenje problema s ulaskom njihovog projekta u naše koncesijsko područje. Ali čim se nešto dogovoriš oni naprave ovakvu glupost! Krivo mi je jer svi skupa ispadamo bedaci! – zaključio je tada Mikulandra.

Pročitajte još

DUBROVAČKE TELEFONSKE GOVORNICE Digneš slušalicu, a s druge strane nema ‘tuu tuu’

Mia Njavro Banić

SJEĆANJE NA ĐELA Ugledni glazbenici zapjevali antologijsku pjesmu velikog maestra

Dulist

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija