Sport

FOTO Partizanu “Tomo”, Jugašima bronca

FOTO Partizanu "Tomo", Jugašima bronca

Mladi vaterpolisti beogradskog Partizana pobjednici su međunarodnog vaterpolskog turnira „Tomo Udovičić“ za igrače rođene 2001. godine i mlađe, koji se od četvrtka do nedjelje igrao na bazenu u Gružu.

Beograđani su u finalu svladali grčki Vouliagmeni s 9:2. To im je druga titula pobjednika, nakon što su turnir osvojili i 2011. godine, dok je prošle godine najbolji bio Jug.

Jugaši su nakon poraza u polufinalu od Grka danas ipak dograbili brončano odličje nakon pobjede 5:3 nad Jadranom iz Herceg Novog. Od županijskih klubova vrijedi spomenuti osmo mjesto Cavtata (pobjeda protiv Mornara BS 4:2) i 25. mjesto Gusara iz Mlina.

Za najboljeg vratara turnira izabran je Jugov vratar Ivan Ljuban, dok je Grk Pavagiotis Babanikos iz Vouliagmenija ponio titulu najbolje strijelca s 24 pogotka, a osvojio je i trofej 'Ivo Ivaniš' za najboljeg igrača turnira.

Podsjetimo, na turniru koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom u svojoj kategoriji, nastupilo je 26 momčadi iz deset zemalja svijeta s preko četristo vaterpolista.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist