Natrag
16.2.2019 06:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Paraglajder Jurica Žitko se spustio sa Srđa

5.12.2013 @ 16:25 Mia Njavro dulist IN
14;14

Podijelite:

Jučer i danas Dubrovčani koji su pažljivo promatrali padine Srđa, mogli su primijetiti paraglajder koji je sletio na Banje. Njime je upravljao Jurica Žitko, a uspjeli smo saznati i nešto više o njemu te zašto se ovih dana nalazi u Dubrovniku.

Naime, Žitko je bivši specijalac, zaljubljenik u letenje i osnivač prvog hrvatskog paraglajding kluba Jonathan Livingston, a stiže s otoka Visa, gdje ima i svoju putničku agenciju Jonathan Livingston Adventure, o kojoj više možete pročitati ovdje.

On je idejni pokretač zanimljive grane viškog turizma, naime, kao veliki poznavatelj povijesti, Žitko je pokrenuo i vojne ture, promičući vojnu povijest otoka, koja ne uključuje samo onu Domovinskog rata, u kojem je i sam sudjelovao. Otkriva i kako pokušava nešto slično pokrenuti i u Dubrovniku, no to nije razlog njegova dolaska – već činjenica kako se kao bivši vojnik nalazi u Dubrovniku upravo na Svetog Nikolu, najteži dan dubrovačke ratne povijesti.

Inače, ako ga niste vidjeli kako slijeće, sigurno ste zapazili po gradu njegov zeleni Pinzgauer ili bijelog kanadskog vuka Neveru, s kojima je doputovao do Dubrovnika. Upravo taj Pinzgauer Žitko koristi u svojim turama po Visu makadamskim divljim cestama, u skloput utre povijesno-sportskog turizma.

Svakako, uživajte u letu Jurice Žitka i fotografijama našeg Zvone, a i nekoliko fotografija našeg čitatelja kojeg je iznenadio na Banjama!

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana