Natrag
22.2.2019 07:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/’PALČIĆ GORE’ ZA MALE BORCE U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi 2600 djece

17.11.2018 @ 14:27 Hrvoje Curić Aktualno
45;45

Podijelite:

DUMAM-e zajedno sa udrugom Palčići Dubrovnik organizirale su danas obilježavanje dana prijevremeno rođene djece ispred palače Sponza na Stradunu.

Prikupljale su se donacije za udrugu ‘Palčići’ kako bi kupili aparate neophodne za održavanje života prijevremeno rođene djece.

-Skupljaju se donacije jer je od iznimne važnosti da se toj djeci pruži sva moguća pomoć. Svatko može izdvojiti nešto novaca da toj djeci omogućimo što bolji razvoj kad se već dogodila situacija koja jest. Prijevremeni porod je najveći uzrok smrti novorođenčadi. Samo u Hrvatskoj se godišnje na ovaj način rodi oko dvije tisuće i šesto djece. Dok to ne vidite nemate osjećaj koliko je to strašno i vrlo je važno da učinimo sve što možemo kako bi toj djeci pružili život – poručila je Zrinka Njirić iz udruge Palčić Gore.

Dubrovačkim mamama pridružili su se i volonteri Crvenog križa koji su ovom prilikom podučavali prolaznike osnovama prve pomoći.

-Mladi volonteri su se odazvali na poziv udruga organizatora i oni prikazuju osnovne vježbe reanimacije. Te tehnike su obavezan znanje svih djelatnika i volontera Crvenog križa te pokušavamo širiti to znanje koje u najgorim trenutcima spašava živote. Počeli smo raditi i s najmanjima, odnosno s djecom vrtičke dobi i osnovne škole jer su to jednostavne tehnike koje spašavaju živote. Nadamo se da ćemo jednoga dana biti puno ljudi koje će to znanje imati kroz život – ispričala nam je Roberta Šimunović iz Crvenog križa.

Komentari

O autoru: Hrvoje Curić


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana