Politika

FOTO ‘Ovom gradu dosta je ponižavanja!’

FOTO 'Ovom gradu dosta je ponižavanja!'

Program 'S Teom i Nikom do pobjede' održan je danas na Gundulićevoj poljani, uz pozdravne govore čelnih ljudi stranke, te zabavni program uz violinisticu Anu Rucner, Pučke pjevače i klapu Ragusavecchiu i domjenak za sve okupljene sugrađane.

– Pitanje: Volite li vi čitati bajke? Kad sam bio dijete, čitao sam bajke, međutim sad, sa pedeset godina,  vidim kako su te dječje bajke smiješne u odnosu na bajke koje priča Andro Vlahušić. E pa ako volite bajke, onda uopće ne morate izlaziti na izbore, i one će vam se pričati još četiri godine. Nije nam više šest godina. Mi ćemo grad voditi planski i timski, a on je to dosad radio sthijiski – istaknuo je Teo Andrić na završnom predizbornom skupu koalicije HDZ-HSP AS-HSLS.

Između ostalog, u kratkim crtama iznio je program HDZ-a, te time izazvao ovacije okupljenih. Tako obiteljima s više djece obećavaju stalnu mjesečnu naknadu, a umirovljenicima dodatke, te studentima subvencije od pedeset posto za autobusne karte. Legalizacija stambenih projekata vodit će se kroz četiri rate.

– Naš program su obitelj, vjera u Boga, ljubav prema rodnom Gradu, hrvatskoj državi i narodu – zaključio je Andrić.

– Ostvarili smo međunarodno priznatu Hrvatsku državu. Danas, vratili smo u stranku istinsko domoljublje i čisto srce. Nema većih Dubrovčana od nas kad su u pitanju interesi našeg dubrovačkog zavičaja. Danas je Dubrovnik dika i ponos cijele Hrvatske i cijelog hrvatskog naroda, ma gdje god on bio. Mi smo spremni dijeliti ideale moderne, uspješne, gospodarski prosperitetne Hrvatske. Mi ćemo stručno raditi i u velikoj europskoj obitelji, promičući interese Hrvatske i našega grada. U tome se nikad nećemo umoriti, to su naša snaga i naša uvjerenja, naš Dubrovnik i naša Hrvatska. Zašto smo večeras ovdje? Da zajedno kažemo 'Da, vrijeme je za promjene!'. Zbog neprincipijelne i neiskrene dosadašnje koalicije u gradskoj vlasti. Dosadašnji gradonačelnik tretirao je građane skoro kao pokusne kuniće – istaknuo je Niko Bulić, nositelj liste za Gradsko vijeće.

Zbog spriječenosti dolaska župana Nikole Dobroslavića, okupljenima se obratio kandidat za dožupana Davorko Obuljen, te nakon njega zamjenici gradonačelnika Veljko Anić i Davor Miloglav.

– Ovaj grad može trpjeti, ali on je naučio trpjeti i to je vidljivo. Ali kad je dosta, ovaj grad ne reče ono 'obično' „Dosta je!“, već jedno 'vrišteće „Dosta je!“. Takva je situacija opet sada. Ovom gradu je dosta ponižavanja, i zato sam uvjeren i da će u nedjelju ovaj grad reći ono vrišteće „Dosta je!“, zato vas pozivam da date glas našemu gradonačelniku Teu Andriću, a mi ćemo vam svaki dan redovito pokazivati da niste pogriješili i da ste imali pravo – istaknuo je Anić.

Davor Miloglav osvrnuo se na mikroasfaltiranje, te dodao kako stroj za završno postavljanje mikroasfalta srećom nije uspio proći 'ni kroz vrata od Pila, a ni od Ploča, jer ovaj sjaj ovih ploča pretvorio bi se u crnilo i sivilo, kao u ostalim dijelovima grada, poput riječkog Grobnika, motorističke staze', te time izazvao ovacije i pljesak okupljenih. Također je dodao kako je ova koalicija ona koja može vratiti vjeru i ponos građana.

Potpredsjednica HDZ i zastupnica u EU-Parlamentu Dubravka Šuica je poručila kako nas nakon 14. travnja, čeka 19. svibnja, velika pobjeda HDZ-a i koalicije.

– Tu su i  EU-fondovi, nema zaduživanja za obnovu grada. Cilj nam je izgraditi Pelješki most a ja ću u Bruxellesu biti Teova produžena ruka – istaknula je Šuica.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist