Natrag
19.2.2019 12:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Ovo je veliki impuls za ići naprijed!’

1.10.2013 @ 14:15 Nikša Miletić Aktualno
23;23

Podijelite:

Dubrovačko sveučilište obilježilo je danas svojih deset godina postojanja.

Odlukom Senata za osobit doprinos osnivanju i razvitku Sveučilišta, dodijeljene su i zahvalnice institucijama koje su u tome pomogle i to redom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovnik, Institutu Ruđer Bošković, Dubrovačkoj biskupiji i Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku.

Posebno priznanje dobio je i prvi rektor Sveučilišta (od 2003. do 2012. godine) Mateo Milković, a uručene su i Rektorove nagrade najboljim studentima u akademskoj 2012./2013. godini, kao i zahvalnice studentima koji su svojim postignućima promicali ugled Sveučilišta u Dubrovniku.
'U novijoj povijesti Dubrovnika ne postoji nijedna institucija, niti jedan događaj, izuzev oslobođenja Dubrovnika koji je donio toliko dobrog u Grad kao što je to napravilo Sveučilište u Dubrovniku – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić
.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je moderni razvoj nezamisliv bez doprinosa znanosti.
-Mi smo razninu popunili sa Sveučilištem. Županija će uvijek biti partner njegova razvoja – rekao je Dobroslavić.
Rektorica Sveučilišta Vesna Vrtiprah okupljenima je predstavila dugu povijest Sveučilišta, ali se osvrnula i na novije događaje u njegovoj povijesti.
Sveučilište u Dubrovniku danas ima 2300 studenata. Iako se predviđalo kako će taj broj biti i veći to se nije ostvarilo zbog nepostojanja studentskog doma, nadamo se da ćemo i to uskoro riješiti – rekla je Vrtiprah.

-Proletilo je jako brzo, imalo je smisla. Napravljeni su temelji, očekujem da će se nastaviti jednakim ako ne i bržim tempom. Sveučilište ima posla ne smao u investicijama, nego i profiliranju studijskih programa. Ima dosta posla na međunarodnom planu i privlačenjem studenata iz Europe i svijeta. Pred Sveučilištem je golemi napor, ali sve napravljeno u posljednjih 10 godina može biti samo veliki impuls za ići naprijed – rekao je bivši rektor Mateo Milković.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana