Aktualno

FOTO ‘Ovo je veliki impuls za ići naprijed!’

FOTO 'Ovo je veliki impuls za ići naprijed!'

Dubrovačko sveučilište obilježilo je danas svojih deset godina postojanja.

Odlukom Senata za osobit doprinos osnivanju i razvitku Sveučilišta, dodijeljene su i zahvalnice institucijama koje su u tome pomogle i to redom Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Gradu Dubrovnik, Institutu Ruđer Bošković, Dubrovačkoj biskupiji i Studentskom zboru Sveučilišta u Dubrovniku.

Posebno priznanje dobio je i prvi rektor Sveučilišta (od 2003. do 2012. godine) Mateo Milković, a uručene su i Rektorove nagrade najboljim studentima u akademskoj 2012./2013. godini, kao i zahvalnice studentima koji su svojim postignućima promicali ugled Sveučilišta u Dubrovniku.
'U novijoj povijesti Dubrovnika ne postoji nijedna institucija, niti jedan događaj, izuzev oslobođenja Dubrovnika koji je donio toliko dobrog u Grad kao što je to napravilo Sveučilište u Dubrovniku – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić
.
Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je moderni razvoj nezamisliv bez doprinosa znanosti.
-Mi smo razninu popunili sa Sveučilištem. Županija će uvijek biti partner njegova razvoja – rekao je Dobroslavić.
Rektorica Sveučilišta Vesna Vrtiprah okupljenima je predstavila dugu povijest Sveučilišta, ali se osvrnula i na novije događaje u njegovoj povijesti.
Sveučilište u Dubrovniku danas ima 2300 studenata. Iako se predviđalo kako će taj broj biti i veći to se nije ostvarilo zbog nepostojanja studentskog doma, nadamo se da ćemo i to uskoro riješiti – rekla je Vrtiprah.

-Proletilo je jako brzo, imalo je smisla. Napravljeni su temelji, očekujem da će se nastaviti jednakim ako ne i bržim tempom. Sveučilište ima posla ne smao u investicijama, nego i profiliranju studijskih programa. Ima dosta posla na međunarodnom planu i privlačenjem studenata iz Europe i svijeta. Pred Sveučilištem je golemi napor, ali sve napravljeno u posljednjih 10 godina može biti samo veliki impuls za ići naprijed – rekao je bivši rektor Mateo Milković.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist