DuList IN

FOTO Ovo je Top 5 jahti koje su nas posjetile ove godine

FOTO Ovo je Top 5 jahti koje su nas posjetile ove godine

Brojne poznate osobe iz cijeloga svijeta sve više odabiru Jadran kao svoju destinaciju za ljetovanje.

Ove godine top destinacija za luksuzne megajahte je bio baš Dubrovnik. Stoga se prisjećamo tko je sve posjetio Grad u svojim ‘morskim limuzinama’ te vam donosimo listu 5 najvećih i najskupljih jahti koje su se mogle zamjetiti u okolici Dubrovnika.

ECLIPSE
Ova grdosija, izgrađena 2009. godine u njemačkom brodogradilištu Blohm+Voss, vrijedna je oko 1,2 milijarde dolara, a duga 165 metara, te je druga najveća jahta na svijetu nakon ‘Azzama’. Jahta plovi pod zastavom Bermuda, može primiti 30 gostiju, ima 70 članova posade, tri helidroma, disko klub, blindirana stakla, dva bazena, wellness centar i proturaketni štit. Sama izgradnja jahte koštala je 340 milijuna eura. Jahta ‘Eclipse’ u vlasništvu je ruskog milijardera Romana Abramoviča .

RISING SUN
Luksuznom jahtom ‘Rising sun’ koja je mamila poglede u Dubrovnik je stigla Ivanka Trump, kćer predsjedničkog kandidata SAD-a, Donalda Trumpa. ‘Rising Sun’ je jahta dizajnera Jona Bannenberga, izgrađena 2004. u njemačkom brodogradilištu za Larrya Ellisona, jednog od čelnika korporacije Oracle. Od 2010. u vlasništvu je njujorškog magnata i filmskog producenta Davida Geffena i jedanaesta je najveća jahta na svijetu, duljine gotovo 138 metara. Cijena joj premašuje 200 milijuna američkih dolara. Ima površinu od 8000 ‘kvadrata’. Na pet paluba su 82 prostorije, a broji 45 članova posade. Ima kino, košarkaško igralište, vinski podrum, a na nju može sletjeti i helikopter.

KATARA
‘Katara’, izgrađena 2010. godine u njemačkom brodogradilištu Lurssen, s dužinom od 124,4 metra drži 14. mjesto na listi najvećih jahti na svijetu. Plovi pod katarskom zastavom, a nema podataka o svim sadržajima koji se na njoj mogu naći. Ime ‘Katara’ dobila je po prvom i najstarijem imenu poluotoka na kojem je Katar smješten. Zanimljivo je da nije poznato kako iznutra izgleda jahta ‘Katara’ jer se šeik ne želi eksponirati.

IDYNASTY
Predivna 101-metarska megajahta ‘IDynasty’ u vlasništvu ujgurskog multimilijardera Alidžona Ibragimova bila usidrena u Gružu. Brod koji plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, a ima nosivost od 704 tone, izgrađen je 2014. godine u njemačkom brodogradilištu Kusch Yachts, a vlasniku je predana u srpnju prošle godine. Može primiti 22 gosta, a ima ukupno 33 člana posade.

VANISH
‘Vanish’, 66 metara duga i preko 125 milijuna dolara vrijedna superjahta američkog multimilijardera Larryja Van Tuyla, inače predsjednik jedne od najuspješnijih američkih tvrtki Berkshire Hathaway, usidrila se ovog ljeta u akvatoriju Cavtata. Njegova jahta često je predmet novinskih članaka, vrijedi 125 milijuna dolara, duga je 66 metara te može primiti 30-ak ljudi, uključujući goste i članove posade.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist