Grad

FOTO Ovako bi trebala izgledati tvrđava Imperijal

FOTO Ovako bi trebala izgledati tvrđava Imperijal

Prezentacija novog Idejnog projekta rekonstrukcije tvrđave Imperial na Srđu održana je danas u uredu gradonačelnika, javljaju iz gradske uprave. Uz gradonačelnika Andra Vlahušića predstavljanju projekta nazočili su zamjenica Tatjana Šimac Bonačić te pročelnica Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Silva Vlašić, dok su tim tvrtke Razvoj golf d.o.o. predvodili prokurist Ivan Kusalić i glavni projektant Željko Peković.

Predstavnici investitora rekli su da je idejni projekt usklađen s konzervatorskim smjernicama te da će zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole nadležnom upravnom odjelu predati kroz tjedan dana. Također, istaknuto je da se radi na prikupljanu sve potrebne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole za cijeli projekt golfa unutar obuhvata definiranog prostornim planovima.

Prema projektu budući Muzej Domovinskog rata (sadašnji stalni postav izložbe „Dubrovniku u Domovinskom ratu 1991.-1995.“) nalazi se u zapadnom bastionu i proteže se na ukupno 437 metara kvadratnih, od čega na osnovni izložbeni prostor otpada 411 (umjesto 311 m2 predviđenih Ugovorom o koncesiji iz ožujka 2009.) , a na prostor recepcije 26 metara kvadratnih. Muzejsko-galerijski-edukacijski centar obuhvaća prostor od 1800 metara kvadratnih.

Prema prijedlogu gradonačelnika Vlahušića koncesijskim ugovorom definirat će se mogućost korištenja čitavog izložbeno-muzejskog prostora ili njegovog dijela za organizaciju velikih godišnjih, odnosno povremenih, izložbi ili drugih događanja, a prema potrebama budućeg Muzeja Domovinskog rata. Također, gradonačelnik je od koncesionara zatražio da u dijelu tvrđave namijenjenom kvalitetnoj trgovini Gradu Dubrovniku dodijeli adekvatan prostor za prodaju proizvoda s tematikom Domovinskog rata, ali i drugih autentičnih proizvoda Dubrovačkih muzeja.

Prema prijedlogu gradonačelnika u Povjerenstvo za praćenje projekta obnove tvrđave Imperial i projekta golfa na Srđu, uz gradonačelnika i njegov tim, te stručne službe Grada, uključit će se predsjednici svih klubova vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća.

Tvrđava Imperial predmetnim projektom na tri etaže dobiva novu, pretežito kulturnu (uz Muzej Domovinskog rata i Muzejsko-edukacijski-centar predviđena je i galerija umjetnina) i ugostiteljsku (restoran, caffe bar, jazz club, golf klub), namjenu, a u skladu s konzervatorskim smjernicama, pišu iz gradske uprave.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist