Natrag
25.3.2019 10:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Otvorene su 66. Dubrovačke ljetne igre!

10.7.2015 @ 21:58 Dulist Kultura
68;68

Podijelite:

Podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove ‘Himne slobodi’ otvorene su 66. Dubrovačke ljetne igre!

Scenarij ceremonije ovogodišnjeg otvaranja potpisuje Mani Gotovac, a režiju je prepustila redatelju Ivanu Miladinovu. Kostimografiju potpisuje Doris Kristić, scenograf je Dragutin Broz, a dizajnerica svjetla Ana Matičević.
Slovenskom filharmonijom ravnao je Mladen Tarbuk, a nastupili su i Dubrovački komorni zbor, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Zbor Libertas te tenor Domagoj Dorotić koji je izveo ariju „Nessun dorma“ iz Puccinijeve opere „Turandot“ te mlada sopranistica Sara Žuvela.

Festivalskom dramskom ansamblu pridružili su se baletni solisti Slovenskog narodnog gledališča Maribor Anton Bogov, Jelena Lečić, Catarina de Meneses s ulomkom iz baleta „Opasne veze“ te dubrovačka djeca. Tim 3D grafičara iz studija Pixel design kreirao je kompleksne projekcije koje su prikazivale arhivski materijal svih 65 godina Dubrovačkih ljetnih igara.

Nažalost ovogodišnje Otvaranje prošlo je bez dvije gradske institucije – Linđa i Dubrovačkog simfonijskog orkestra!

Igre će se i ove godine tradicionalno održavati od 10. srpnja do 25. kolovoza. U 47 dana, na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija, više od 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvest će više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana