Grad

FOTO: Otvorena prva Smotra Sveučilišta u Dubrovniku!

FOTO: Otvorena prva Smotra Sveučilišta u Dubrovniku!

Prva Smotra Sveučilišta u Dubrovniku svečano je otvorena danas u 10 sati u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41).

Nakon pozdravnih govora, okupljeni su pogledali novi promotivni film Sveučilišta u Dubrovniku koji su izradili studenti angažirani na UNIDU televiziji, a cijeli program Smotre, uživo prenosi UNIDU radio.

– Nalazite se pred jednom izuzetno važnom odlukom – koji ćete studij upisati, a ta će odluka utjecati na vaš profesionalni rad i životni put. Tu smu da vam damo sve informacije za takvu odluku, o našim studijima i o općenito o procesu studiranja kako bi uz prave informacije odabrali vaš pravi studij – rekla je uvodno rektorica dr.sc. Vesna Vrtiprah prestavivši sve studijske programe.

– Sveučilište u Dubrovniku je visokoobrazovana suvremena ustanova. Osnovani smo prije 10 godina, ali povijest obrazovanja u Dubrovniku seže u daleku povijest još od 1624. kad je osnovan Collegium Ragusinum. Mi i daje razvijamo nove studijse programe, profilirali smo svoje studije, vodimo računa o tržištu rada, potrebama društvene zajednice, otvoreni smo prema međunarodnoj suradnji, nositelji smo Erasmus i erasmus plus povelje – dodala je poželjevši svim učenicima uspjeh na današnjoj smotri.

– Mogu pohvaliti ovu inicijativu i čestitati na organizaciji ovakvog jednog skupa. Živimo u vremenu u kojem je obrazovanje i znanost pretpostavka uspješnog života jedne zajednice, nadmetanja s drugima na svim područjima. U Dubrovniku mora djelovati Sveučilište i mi u županiji uvijek smo ga podupirali, pomagali i to ćemo raditi i dalje. Nalazimo se u jednom prestižnom društvu, Europskoj uniji, državama koje su na najvećoj civilizacijskoj razini i koja se temelji na znanosti i obrazovanim ljudima. Sve ono što možete naći u Dubrovniku to i iskoristite – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

– Dragi budući i sadašnji studenti, kad sam bio u vašoj dobi puno su me više zanimale druge stvari nego studijski programi, nisam razmšljao što ću u životu raditi. Ali kako sam bivao stariji shvaćao sam koliko je značajno što čovjek u životu radi, odnosno da radi ono što voli i da mu posao ne bude muka i da ne radi samo zato da bi mogao preživjeti nego da u onome što radi uživa. To je preduvjet kako ćete se osjećati, hoćete li biti sretni ljudi ili ne. Zato bih vam sugerirao da si date truda i pogledate što vam to nudi Sveučilište u Dubrovniku i da u tim programima vidite hoćete li pronaći svoju sreću. Grad vas podupire na više načina i s pažnjom prati što se radi. Sugeriram vam da pratite gradske natječaje za stipendije i kredite – poručio je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika akademik Nenad Vekarić.

Smotra Sveučilišta u Dubrovniku održava se danas do 16 sati i namijenjena je učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i ostalima zainteresiranima. Cilj je Smotri predstaviti preddiplomske, diplomske i poslijediplomske specijalističke i doktorske studije Sveučilišta, nastavne planove, opremljenost odjela, mogućnosti zapošljavanja po završetku studija, ali i sve detalje vezane uz njihov studentski život u Dubrovniku – smještaj,prehrana, studentska prava itd…

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist