Aktualno

FOTO Otvorena obnovljena placa u gružu

FOTO Otvorena obnovljena placa u gružu

Jutros je u Gružu svečano otvorena obnovljena gruška placa i ribarnica.

Na svečanosti otvaranja govore su održali predsjednik Ceha za ribarstvo i marikulturu Županijske obrtničke komore Antun Pavlović, arhitekt Matko Vetma čija je tvrtka projektant novog izgleda place te gradonačelnik Andro Vlahušić.
– Projekt je izveden po najvišim europskim standardima. Ovime je Gruž završen od Kantafiga do Stanice Lapad  – kazao je tom prigodom gradonačelnik Vlahušić, dodavši kako će se prometne gužve koje mogu nastati zbog posjeta placi izbjeći otvaranjem parkirališta u Radeljeviću i Luci Dubrovnik.

Na upit što će biti s renesansnim vrtom iza ribarnice, Vlahušić je izjavio kako će se taj prostor otvoriti građanima za piknike i roštilje.
– Na jesen ćemo na tom terenu, koji je sad sređen i očišćen, posaditi i travu. Građani će moći pustiti djecu da se igraju, potpuno sigurni. Taj prostor nije namijenjen nikakvoj građevinskoj intervenciji ili parkiralištu, već ostaje uređeni i zeleni park  – kazao je Vlahušić.

Gradska tvrtka Sanitat u projekt je uložila nešto više od šest milijuna kuna.

Inače, gradonačelnik Vlahušić u Gružu je također najavio kako se rješava problem prometa do gruških nebodera.
– Dali smo nalog da se naprave pokretne stepenice do Gruža, da se gradski vijećnik Ivo Jadrušić i njegovi umirovljenici mogu lakše spustiti do tržnice – izjavio je Vlahušić.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist