Kultura

FOTO/OTVORENA IZLOŽBA ‘Najistaknutija spomenička baština NP Mljet’

FOTO/OTVORENA IZLOŽBA 'Najistaknutija spomenička baština NP Mljet'

Sinoć je pod nazivom „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet” u prostorijama Doma kulture otvorena izložba fotografija.

U organizaciji Nacionalnog parka Mljet predstavljen je samo dio bogatog fundusa fotografija spomenika na području Parka. U fokusu izložbe su rimska palača u Polačama i benediktinski samostan Sv. Marije na istoimenom otoku. Otok Sv. Marije je postao i svojevrsni simbol ovog zaštićenog područja.

U godini Europske kulturne baštine, ova izložba crno – bijelih fotografija je izložena javnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja iste. Kao mjesto postavljanja izložbe je odabran Dom kulture u Zabriježu s namjerom da brojni korisnici tog prostora na jednom mjestu mogu uživati u fotografijama važnih mljetskih spomenika.

Tradicija otoka je prethodno predstavljena kroz izložbu „Lipi naši škoji” autora Vida Bagura, dok je dio kulturne baštine predstavljen i kroz izložbe fotografija „Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike” autora Igora Miholjeka. Okupljenima su se obratili ravnatelj Ustanove, g. Ivan Sršen, stručni voditelj Ustanove, g. Aleksandar Popijač, voditeljica odjeljka turizma i promidžbe, gđa. Diana Dabelić, dok je čast otvaranja izložbe pripala načelniku Općine Mljet, g. Đivu Marketu. Sama svečanost je uveličana nastupom mljetske mješovite klape Kurenat.
Izložba ostaje otvorena do konca 2018.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist