Natrag
23.2.2019 10:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/OTVORENA IZLOŽBA ‘Najistaknutija spomenička baština NP Mljet’

23.11.2018 @ 21:00 Dulist Kultura
9;9

Podijelite:

Sinoć je pod nazivom „Najistaknutija spomenička baština NP Mljet” u prostorijama Doma kulture otvorena izložba fotografija.

U organizaciji Nacionalnog parka Mljet predstavljen je samo dio bogatog fundusa fotografija spomenika na području Parka. U fokusu izložbe su rimska palača u Polačama i benediktinski samostan Sv. Marije na istoimenom otoku. Otok Sv. Marije je postao i svojevrsni simbol ovog zaštićenog područja.

U godini Europske kulturne baštine, ova izložba crno – bijelih fotografija je izložena javnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja iste. Kao mjesto postavljanja izložbe je odabran Dom kulture u Zabriježu s namjerom da brojni korisnici tog prostora na jednom mjestu mogu uživati u fotografijama važnih mljetskih spomenika.

Tradicija otoka je prethodno predstavljena kroz izložbu „Lipi naši škoji” autora Vida Bagura, dok je dio kulturne baštine predstavljen i kroz izložbe fotografija „Otok Mljet, pličina Sveti Pavao/Brodolom s teretom izničke keramike” autora Igora Miholjeka. Okupljenima su se obratili ravnatelj Ustanove, g. Ivan Sršen, stručni voditelj Ustanove, g. Aleksandar Popijač, voditeljica odjeljka turizma i promidžbe, gđa. Diana Dabelić, dok je čast otvaranja izložbe pripala načelniku Općine Mljet, g. Đivu Marketu. Sama svečanost je uveličana nastupom mljetske mješovite klape Kurenat.
Izložba ostaje otvorena do konca 2018.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana