Kultura

FOTO Otvorena izložba Josipa Škerlja

Izložba dubrovačkog akademskog slikara Josipa Škerlja pod nazivom „Škerljezdrije“ otvorena je danas u prostorijama Hrvatske matice iseljenika.

– Sve Škerljeve slike sadržavaju dozu humora. Čak ni u padu anđela, odnosno biblijskoj temi početka zla, nema ni trunka tragedije ili apokaliptičnosti, a trbušaste žene toliko su za njega karakteristične da ciklus bez njih gotovo da i nije njegov. Taj se ludik ili 'zaigrani igrač', kako ga slikovito naziva Karaman, u tolikoj mjeri usadio u tkivo Grada, u njegovu svakodnevnicu, da kada god vidimo Škerlja na Stradunu ili koju njegovu sliku u ateljeu ili na izložbi, dan postane, barem za onu najmanju mjernu jedinicu, veseliji – kazao je Marin Ivanović povodom otvaranja izložbe.

Osim slikanja, Škerlj se bavi pisanjem proze i pojezije, a objavio je i desetak knjiga. Do danas je izlagao na stotinjak samostalnih izložaba i bio sudionikom brojnih likovnih kolonija i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Pročitajte još

SIMPOZIJ UZ VELIKI JUBILEJ IGARA Budućnost ambijentalne izvedbe

Dulist

70. DLJI Interaktivne zvučne instalacije Gagića i Hiršla

Dulist

BEZ KUSTOSA, PREDGOVORA Izložba Lene Kramarić koja je skoro ostala i bez naziva

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija