Natrag
20.2.2019 04:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Otvorena izložba Josipa Škerlja

11.4.2013 @ 12:53 Baldo Marunčić Kultura
14;14

Podijelite:

Izložba dubrovačkog akademskog slikara Josipa Škerlja pod nazivom „Škerljezdrije“ otvorena je danas u prostorijama Hrvatske matice iseljenika.

– Sve Škerljeve slike sadržavaju dozu humora. Čak ni u padu anđela, odnosno biblijskoj temi početka zla, nema ni trunka tragedije ili apokaliptičnosti, a trbušaste žene toliko su za njega karakteristične da ciklus bez njih gotovo da i nije njegov. Taj se ludik ili 'zaigrani igrač', kako ga slikovito naziva Karaman, u tolikoj mjeri usadio u tkivo Grada, u njegovu svakodnevnicu, da kada god vidimo Škerlja na Stradunu ili koju njegovu sliku u ateljeu ili na izložbi, dan postane, barem za onu najmanju mjernu jedinicu, veseliji – kazao je Marin Ivanović povodom otvaranja izložbe.

Osim slikanja, Škerlj se bavi pisanjem proze i pojezije, a objavio je i desetak knjiga. Do danas je izlagao na stotinjak samostalnih izložaba i bio sudionikom brojnih likovnih kolonija i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana