Kultura

FOTO Otvorena izložba Josipa Škerlja

Izložba dubrovačkog akademskog slikara Josipa Škerlja pod nazivom „Škerljezdrije“ otvorena je danas u prostorijama Hrvatske matice iseljenika.

– Sve Škerljeve slike sadržavaju dozu humora. Čak ni u padu anđela, odnosno biblijskoj temi početka zla, nema ni trunka tragedije ili apokaliptičnosti, a trbušaste žene toliko su za njega karakteristične da ciklus bez njih gotovo da i nije njegov. Taj se ludik ili 'zaigrani igrač', kako ga slikovito naziva Karaman, u tolikoj mjeri usadio u tkivo Grada, u njegovu svakodnevnicu, da kada god vidimo Škerlja na Stradunu ili koju njegovu sliku u ateljeu ili na izložbi, dan postane, barem za onu najmanju mjernu jedinicu, veseliji – kazao je Marin Ivanović povodom otvaranja izložbe.

Osim slikanja, Škerlj se bavi pisanjem proze i pojezije, a objavio je i desetak knjiga. Do danas je izlagao na stotinjak samostalnih izložaba i bio sudionikom brojnih likovnih kolonija i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Pročitajte još

‘JEZIKU JE SVEJEDNO’ Predavanje o hrvatskom između znanosti i ideologije

Dulist

‘JEDINSTVEN JE, ZANIMLJIV, MOJ’ Mišo Baričević izložio svoj Dubrovnik ‘I – XII’

Dulist

‘DUBROVNIK I – XII’ U Narodnoj knjižnici izlaže gospar Mišo Baričević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija