Natrag
20.4.2019 10:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Otvorena izložba braće Potočnjak u galeriji Matice iseljenika

7.8.2015 @ 13:23 Dulist Kultura
11;11

Podijelite:

Hrvatsko čileanski umjetnici Danilo i Alvaro Potočnjak ovaj petak u podne otvorili su svoju izložbu u galeriji Hrvatske matice iseljenika u Petilovrijencima.

Braća Potočnjak su mladi umjetnici hrvatskog podrijetla. Djed im je sa otoka Brača otišao u Čile, otac im se tamo rodio, njih dvojica također. Odrasli su u Santiagu, školovali se, pa došli ‘zovom predaka’ u domovinu podrijetla, Hrvatsku.

Danilo je diplomirao na  industrijskom dizajnu Arhitektonskog fakulteta za umjetnost i dizajn, Universidad Diego Portales u Santiagu  te grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Član je Vizualno umjetničkog ateljea (Taller artes visuales) u Santiagu.

Alvaro je diplomirao filmsku režiju na čileanskoj Akademiji dramskih umjetnosti Escuela de Cine de Chile u Santiagu de Chile,  te Academii humanismo cristiano , također u Sanitagu. U Zagrebu studira kroatistiku na Filozofskom fakultetu. Član je Vizualno umjetničkog ateljea. Snimio je dugometražni film El Sin Sabor. Radi na filmu El Magico. U grafičko  umjetničkim projektima često zajedno sudjeluju.

Braća Potočnjak svoje grafičke bravure izvode u linorezu, drvorezu, suhoj igli, akvatinti i u kombiniranim tehnikama. Osnovna im je ideja vodilja uspostaviti kulturološko-civilizacijski most između dviju kultura koje ih bitno obilježavaju: južnoameričke i europske.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana