Natrag
25.4.2019 16:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Otvoren sedmi Sajam poslova

26.3.2014 @ 11:03 Dulist Grad
23;23

Podijelite:

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) organizira danas na Sveučilištu u Dubrovniku 7. sajam poslova pod geslom “Ključ uspjeha je u tvojim rukama”.

Sajam se održava od 10 do 15 sati, a na njemu se nezaposlenima predstavlja  tridesetak prijavljenih poslodavaca iz hotelijerskog sektora, ugostiteljstva, trgovine, brodarstva, zdravstva, državnih i lokalnih službi te nevladinih organizacija.
Istodobno  se učenici i studenti mogu upoznati s mogućnostima daljnjeg obrazovanja i stipendiranja, a priliku će moći tražiti i osobe koje žele promijeniti posao.

Voditelj Područnog ureda HZZ-a Dubrovnik Dasen Jasprica rekao je kako je tržište rada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše vezano uz turizam, zbog čega je sedmo izdanje Sajma poslova nakon prošlogodišnjeg termina u listopadu ove godine vraćeno u ožujak, kad je potražnja za poslovima najveća.

Inače Područna služba HZZ-a zabilježila je lani rekordnu godinu – od 7400 novozaposlenih 5200 ih je dobilo sezonski posao, među njima 3500 domicilnih stanovnika i 1700 iz drugih dijelova Hrvatske.

Cilj Sajma je omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje i ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada, te tako doprinijeti dostupnosti i izmjeni informacija među svim relevantnim čimbenicima. Kroz Sajam poslova želimo povezati sve subjekte koji se bave problematikom zapošljavanja i gradnje karijera te na taj način omogućiti međusobnu kvalitetniju komunikaciju i suradnju.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana