DuList IN

FOTO Otvoren 4. Dubrovnik FestiWine

 

Na danas održanom susretu s predstavnicima medija, sponzora i prijatelja festivala u hotelu Dubrovnik Palace,  otvoren je 4. Dubrovnik FestiWine.

Okupljenima su se obratili Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko neretvanske županije i inicijalni organizator Dubrovnik FestiWinea, Melanija Milić, direktorica županijske razvonije agencije DUNEA, Božo Martinović, u ime vinara Dubrovačko neretvanske županije, Bojan Kobal, Predsjednik žirija Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja i Tilda Bogdanović, direktorica Dubrovnik PartneRa, službene agencije Dubrovnik FestiWinea.

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić pozdravio je okupljene, naglasivški kako je Dubrovnik FestiWine “nastao kao slijed strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva regije koja ima najkvalitetnija vina“.

U razdoblju do 23. travnja očekuje nas bogat program događanja koja će okupiti brojne zaljubljenike u vino i sve one koji će to postati. Tjedan je započeo s ‘Dubrovačkom vinskom setemanom’, u okviru koje su brojni dubrovački hoteli, restorani i vinski barovi nuditi pomno birana vina i fine delicije, po povoljnim cijenima.

Na čelu s Bojanom Kobalom, četrnaest članova žirija ocjenjivat će više od 130 prijavljenih vinskih etiketa tijekom trajanja Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja. Ocjenjivački sud sastoji se od domaćih i inozemnih sudaca, enoologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, čije međunarodno znanje, iskustvo, kao i strukovna raznolikost, jamče neovisno ocjenjivanje. Bojan Kobal, osvajač brojnih titula na međunarodnim natjecanjima te licencirani ocjenjivač vina, i ove godine je predsjednik ocjenjivačkog suda. Dobitnike 4. Dubrovnik FestiWine Trophya doznati ćemo na završnoj večeri festivala u subotu, 22. travnja u hotelu Valamar Dubrovnik President.

Uz natjecateljski dio koji se održava u hotelu Dubrovnik Palace, program Dubrovnik FestiWinea nastavlja se sutra, 19. travnja, kada će se održati popularni Spoj na slijepo sa Stonskom kamenicom u Stonu, kada će članovi žirija, sponzori i prijatelji festivala odabrati vino koje najbolje ljubi nadaleko poznatu stonsku kamenicu.

Donatorski gourmet spektakl Dubrovnik FestiWine Gala održat će se u četvrtak, 20. travnja s početkom u 20.00 sati u hotelu Dubrovnik Palace. Cilj ovog vinsko gastronomskog spektakla namijenjen je stipendiranju mladih chefova i sommeliera u nastajanju Dubrovačko – neretvanske županije. Ovaj vrhunski eno gastronomski spektakl i ove godine nastavlja fantastičan chefovski niz. Goste će ove godine, sigurni smo, oduševiti birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji će zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom, kuhati za goste jednog od najiščekivanijih eno gastronomskih događaja godine. Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, dobitnici Dubrovnik FestiWine Challange-a 2016, mladi budući chefovi Đuro Kravić i Tihomir Antunović. Ove mlade kuharske nade, koje su dobile izvrsne preporuke svojih profesora iz Ugostiteljskih škola Dubrovnik i Korčula, kao i brojnih kolega s kojima su imali prilike surađivati, proveli su mjesec dana u hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Tomšića, prošlogodišnjeg chefa Dubrovnik FestiWine Challange-a. Gastro novinarka Ingrid Badurina vodit će nas kroz ovu uzbudljivu večer dok će sommelier Mario Tomaković, kemijski inženjer koji se odlučio slijediti svoje srce i raditi ono što voli, a to su vina i sve vezano o vinima, predstaviti nam vina pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophya.

Središnji događaj FestiWinea je ‘FestiWine izložba vina’, koju tradicionalno posjeti veliki broj posjetitelja i prijatelja festivala. Izložba će se održati 21. i 22 travnja u prekrasnom prostoru Lazareta. Vinari će predstaviti preko 350 vinskih etiketa te će ujedno iskoristiti mogućnost susreta s brojnim hotelijerima i ugostiteljima, kao i potencijalno unaprijediti i dodatno razviti postojeću suradnju. U okviru FestiWine Izložbe vina, održat će se i brojne radionice i predavanja, a na koje se mogu prijaviti zainteresirani profesionalci i posjetitelji 4. izdanja Dubrovnik Festiwinea.

Pročitajte još

INES TRIČKOVIĆ Neopisiv je osjećaj kada me moj Grad tako velikodušno podržava

Hrvoje Curić

ZARUKE NA DUBINI Zaronila u podmorje Pelješca i pronašla prsten u škrinji

Dulist

TRIBUTE LIVERPOOLSKIM LEGENDAMA The Beatles Revival Band na Trgu od fontane

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija