DuList IN

FOTO Otvoren 4. Dubrovnik FestiWine

FOTO Otvoren 4. Dubrovnik FestiWine

 

Na danas održanom susretu s predstavnicima medija, sponzora i prijatelja festivala u hotelu Dubrovnik Palace,  otvoren je 4. Dubrovnik FestiWine.

Okupljenima su se obratili Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko neretvanske županije i inicijalni organizator Dubrovnik FestiWinea, Melanija Milić, direktorica županijske razvonije agencije DUNEA, Božo Martinović, u ime vinara Dubrovačko neretvanske županije, Bojan Kobal, Predsjednik žirija Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja i Tilda Bogdanović, direktorica Dubrovnik PartneRa, službene agencije Dubrovnik FestiWinea.

Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić pozdravio je okupljene, naglasivški kako je Dubrovnik FestiWine “nastao kao slijed strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva regije koja ima najkvalitetnija vina“.

U razdoblju do 23. travnja očekuje nas bogat program događanja koja će okupiti brojne zaljubljenike u vino i sve one koji će to postati. Tjedan je započeo s ‘Dubrovačkom vinskom setemanom’, u okviru koje su brojni dubrovački hoteli, restorani i vinski barovi nuditi pomno birana vina i fine delicije, po povoljnim cijenima.

Na čelu s Bojanom Kobalom, četrnaest članova žirija ocjenjivat će više od 130 prijavljenih vinskih etiketa tijekom trajanja Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja. Ocjenjivački sud sastoji se od domaćih i inozemnih sudaca, enoologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, čije međunarodno znanje, iskustvo, kao i strukovna raznolikost, jamče neovisno ocjenjivanje. Bojan Kobal, osvajač brojnih titula na međunarodnim natjecanjima te licencirani ocjenjivač vina, i ove godine je predsjednik ocjenjivačkog suda. Dobitnike 4. Dubrovnik FestiWine Trophya doznati ćemo na završnoj večeri festivala u subotu, 22. travnja u hotelu Valamar Dubrovnik President.

Uz natjecateljski dio koji se održava u hotelu Dubrovnik Palace, program Dubrovnik FestiWinea nastavlja se sutra, 19. travnja, kada će se održati popularni Spoj na slijepo sa Stonskom kamenicom u Stonu, kada će članovi žirija, sponzori i prijatelji festivala odabrati vino koje najbolje ljubi nadaleko poznatu stonsku kamenicu.

Donatorski gourmet spektakl Dubrovnik FestiWine Gala održat će se u četvrtak, 20. travnja s početkom u 20.00 sati u hotelu Dubrovnik Palace. Cilj ovog vinsko gastronomskog spektakla namijenjen je stipendiranju mladih chefova i sommeliera u nastajanju Dubrovačko – neretvanske županije. Ovaj vrhunski eno gastronomski spektakl i ove godine nastavlja fantastičan chefovski niz. Goste će ove godine, sigurni smo, oduševiti birane delicije u režiji uglednog Fabricia Vežnevera, jednog od vrhunskih chefova renomirane JRE udruge, a koji će zajedno s Petrom Obadom, pjesnikom i chefom, kuhati za goste jednog od najiščekivanijih eno gastronomskih događaja godine. Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, dobitnici Dubrovnik FestiWine Challange-a 2016, mladi budući chefovi Đuro Kravić i Tihomir Antunović. Ove mlade kuharske nade, koje su dobile izvrsne preporuke svojih profesora iz Ugostiteljskih škola Dubrovnik i Korčula, kao i brojnih kolega s kojima su imali prilike surađivati, proveli su mjesec dana u hotelu i restoranu Draga di Lovrana pod stručnim mentorstvom chefa Tomšića, prošlogodišnjeg chefa Dubrovnik FestiWine Challange-a. Gastro novinarka Ingrid Badurina vodit će nas kroz ovu uzbudljivu večer dok će sommelier Mario Tomaković, kemijski inženjer koji se odlučio slijediti svoje srce i raditi ono što voli, a to su vina i sve vezano o vinima, predstaviti nam vina pobjednike prošlogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Trophya.

Središnji događaj FestiWinea je ‘FestiWine izložba vina’, koju tradicionalno posjeti veliki broj posjetitelja i prijatelja festivala. Izložba će se održati 21. i 22 travnja u prekrasnom prostoru Lazareta. Vinari će predstaviti preko 350 vinskih etiketa te će ujedno iskoristiti mogućnost susreta s brojnim hotelijerima i ugostiteljima, kao i potencijalno unaprijediti i dodatno razviti postojeću suradnju. U okviru FestiWine Izložbe vina, održat će se i brojne radionice i predavanja, a na koje se mogu prijaviti zainteresirani profesionalci i posjetitelji 4. izdanja Dubrovnik Festiwinea.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist