DuList INŽupanija

FOTO Osim pametnih đaka, Gimnazija i Pomorsko tehnička škola bogatije i za ‘pametnu učionicu’!

FOTO Osim pametnih đaka, Gimnazija i Pomorsko tehnička škola bogatije i za 'pametnu učionicu'!

Gimnazija Dubrovnik i Pomorsko-tehnička škola, osim pametnih đaka, od nedavno su bogatije i za ‘pametne učionice’.

Donacijom Excelsa nekretnina u vrijednosti 250 tisuća kuna, te uz pomoć Dubrovačko neretvanske županije, projekt je brzo implementiran u nastavu, te je srednjoškolcima omogućio brže, lakše i jednostavnije, a time i zanimljivije učenje i praćenje nastave. I mi smo danas bili na predstavljanju ‘pametne ploče’, a evo što smo saznali…

skola-gimnazija-pametna-ucionica0023

– Ovakva učionica omogućuje kvalitetniju dostupnost nastavnog sadržaja za naše učenike, te jednostavnije učenje, a samim time i veću motivaciju – kazala je ravnateljica Gimnazije Dubrovnik, Katarina Tolja, zahvalivši se donatorima i Županiji, dok je profesorica engleskog jezika Lukrecija Prcela iz Pomorsko tehničke škole Dubrovnik pak dodala:
-iznimno nam je drago što se ulaže u budućnost naše djece. Uz opremanje učionice, dio donacije potrošili smo na osuvremenjavanje naše radionice, te smo kupili stroj koji će koristiti učenicima brodostrojarskih, računalno tehničkih i elektrotehničkih predmeta. Ono što nam je bilo izuzetno zanimljivo jest mogućnost korištenja ploče u mnogim predmetima. To je ono što nas veseli i pružit će nam uvid u moderne tehnologije i moderan pristup nastavi. Hvala u ime škole i profesora – kazala je među ostalim Prcela.

skola-gimnazija-pametna-ucionica0018

-Generalno smo odlučili kako ćemo donacije davati u svrhu obrazovanja i zdravstva, a kako smo prošle godine za donaciju izabrali OB Dubrovnik, ove godine se kao logično nametnulo obrazovanje – kazao je Anto Rusković, direktor Excelsa nekretnina.

– Pritom bih se zahvalio Dubrovačko neretvanskoj županiji, te gosparu Dobroslaviću i pročelnici za kulturu, obrazovanje i šport Marijeti Hladilo, što su to brzo prepoznali, kao i ravnateljima škola, gospođi Katarini Tolja i gosparu Antoniu Lučiću na iznimnoj suradnji – kazao je Rusković.

skola-gimnazija-pametna-ucionica0030

Prije prezentacije rada, prisutnima se obratio i župan Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako se radi o lijepoj prigodi, te se zahvalivši donatoru na donaciji vrijednoj 250 tisuća kuna.

-Danas je utrka na međunarodnom tržištu nezamisliva bez kvalitete, znanja, konkurentnosti, a to se dobiva obrazovanjem, a kvalitetno obrazovanje opet je nezamislivo bez sredstava kao što je ovakva radionica. U Županiji imamo četiri ovakve učionice koje imaju ovakve učionice, a radili smo i napravili veliki rezultat na području e-dnevnika, te ga sad imaju sve srednje škole, te 35 od 40 osnovnih škola. Ljudi su spremni i sposobni ići ukorak s vremenom, mislim na nastavnike, osoblje škola, prosvjetare, ali naravno i same učenike. Ovo je dobar korak i veselimo se ovakvim koracima i ubuduće – kazao je župan, zaključivši uz zahvalu svima koji su prepoznali projekt.

Projekt, ‘pametnu ploču’, odnosno ‘Prestigio Education Solution’ predstavio je u ime izdavača Petar Poljak, istaknuvši sve karakteristike ovog korisnog školskog alata, te njegovu implementaciju u školski sustav, kazavši kako su one postavljene u nekoliko škola i jedan fakultet u Hrvatskoj, dok su profesori demonstrirali kako se zapravo – radi na njima.

MNJ/ZP

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist