Natrag
21.6.2018 14:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Orkom do Mljeta uz ribu, vino, stare boljke…

30.6.2012 @ 22:21 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
46;46

Podijelite:

Kako spojiti ugodno s korisnim, odnosno posao s druženjem, najbolje zna Dinko Cvjetović, jedini dubrovački koćar i vlasnik koće Orka, koji je uz potporu Obrtničke komore, HGK-a i Udruženja obrtnika, organizirao izlet do Mljeta i nase.

Uz Cvjetovića na 'Orci' su se okupili i Tonči Božanić ispred Ceha ribara, te predstavnici školjkara, uzgajivača bijele ribe, predstavnici Grada Dubrovnika i Hrvatske gospodarske komore, vinari, ugostitelji, turistički djelatnici, predstavnici Obrtničke komore, te predstavnici sedme sile. Među njima i urednik Plodova zemlje Mladen Stubljar.

Zanimljivo i šaroliko društvo imalo je priliku vidjeti iz prve ruke ribolov mrežom potegačom – koćom, koja se vukla do Mljeta. Ulov je bio slab s dosta sitne ribe, uz obilje raznog otpada. Progovorilo se naravno i o problemima ribarstva, ponajviše o starim boljkama – malo je ribe, a troškovi pritišću račune jer je gorivo skupo.

No, sve to društvo s 'Orke' nije omelo u dobroj zabavi uz kušanje plodova mora, kupanje u Saplunari, te veselicu uz dobru pjesmu i domaću kapljicu…

Djelić atmosfere s današnjeg radnog druženja pogledajte na fotografijama našeg Zvone Pandže.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana