Zanimljivosti

FOTO: Orkom do Mljeta uz ribu, vino, stare boljke…

FOTO: Orkom do Mljeta uz ribu, vino, stare boljke...

Kako spojiti ugodno s korisnim, odnosno posao s druženjem, najbolje zna Dinko Cvjetović, jedini dubrovački koćar i vlasnik koće Orka, koji je uz potporu Obrtničke komore, HGK-a i Udruženja obrtnika, organizirao izlet do Mljeta i nase.

Uz Cvjetovića na 'Orci' su se okupili i Tonči Božanić ispred Ceha ribara, te predstavnici školjkara, uzgajivača bijele ribe, predstavnici Grada Dubrovnika i Hrvatske gospodarske komore, vinari, ugostitelji, turistički djelatnici, predstavnici Obrtničke komore, te predstavnici sedme sile. Među njima i urednik Plodova zemlje Mladen Stubljar.

Zanimljivo i šaroliko društvo imalo je priliku vidjeti iz prve ruke ribolov mrežom potegačom – koćom, koja se vukla do Mljeta. Ulov je bio slab s dosta sitne ribe, uz obilje raznog otpada. Progovorilo se naravno i o problemima ribarstva, ponajviše o starim boljkama – malo je ribe, a troškovi pritišću račune jer je gorivo skupo.

No, sve to društvo s 'Orke' nije omelo u dobroj zabavi uz kušanje plodova mora, kupanje u Saplunari, te veselicu uz dobru pjesmu i domaću kapljicu…

Djelić atmosfere s današnjeg radnog druženja pogledajte na fotografijama našeg Zvone Pandže.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist