Natrag
17.2.2019 21:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Oni su zaslužili Bogišu!

30.12.2013 @ 14:26 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Grad Dubrovnik, općine Župa dubrovačka i Vela Luka te Društvo prijatelja dubrovačke starine dobitnici su ovogodišnjih nagrada Perunika Bogiša, koju već tradicionalno od 2005. godine dodjeljuje Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Grad Dubrovnik nagradu je dobio za poboljšanje prometne infrastrukture, uređenje Parka Luja Šoletića u Gružu i trga pred crkvom Svetog Križa s kipom blaženog Pape Ivana Pavla II. Općini Župa dubrovačka nagrada je pripala za uređenje i izgradnju novih sadržaja u centru Mlina, a općini Vela Luka za hortikulturalno uređenje mjesta i uređenje pješačke glavne staze od centra mjesta do Vele Spilje. DPDS je dobio posebnu nagradu za rekonstrukciju i uređenje te pretvaranje u muzej Sokol Grada, ali i za cjelokupni dosadašnji rad u više od 60 godina djelovanja.

Nagrade su najboljima dodijeljene nakon sjednice Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je, između ostalog, prihvaćen program i financijski plan za 2014. godinu.

Proračun županijskog TZ-a za 2014. godinu iznosi 5.280.000 kuna, odnosno 8 posto više nego lani. Predsjednik TZ-a, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ova sezona bila rekordna s odličnim pokazateljima u dolascima i noćenjima.
– Za ovakav rezultat potreban je veliki angažman sviju, od hotela preko agencija i kampova do restorana. Hvala svima i nadam se da ćemo u novoj sezoni raditi s istom ustrajnošću – kazao je Dobroslavić.

Direktor županijskog TZ-a Vladimir Bakić istaknuo je kako je u 2013. godini postignuto 1.267.741 dolazak ili 9 posto više nego lani te 6.097.606 noćenja, odnosno 7 posto više nego lani. Pritom je rezultat u hotelima za jedan posto manji nego lani.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana