Grad

FOTO Održana komemoracija za Gorana Violića

FOTO Održana komemoracija za Gorana Violića

Danas u podne u Gradskoj vijećnici održana je komemoracija za Gorana Violića, pročelnika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Pred ožalošćenom obitelji i okupljenim prijateljima i kolegama govor su održali ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran perinić, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić u ime Grada Dubrovnika te županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Podsjetimo, Violić je preminuo u petak u 51. godini života nakon dugotrajne opake bolesti. Rođen je 26. srpnja 1964. godine. Bio je oženjen i otac dvaju sinova. Diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku te magistrirao kriminalistiku na poslijediplomskom studiju Policijske akademije MUP.

Do 2005. radio je na raznim rukovodnim pravosudno-policijskim poslovima u Ministarstvu pravosuđa, gdje je između ostalog obnašao dužnost upravitelja Okružnog zatvora u Dubrovniku. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, dva puta odlikovan od strane Predsjednika RH te dobitnik Plaketa 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO. U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje radio je od 2005. godine kao pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, kongresa i vježbi.

Bio je član predsjedništva Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranka Dubrovnik te područnog kluba Međunarodne policijske udruge IPA u Dubrovniku. U mladosti je bio judaš i osvojio brončanu medalju na Prvenstvu Jugoslavije 1988. godine u Zagrebu, a kasnije vršio dužnost predsjednika Judo kluba Dubrovnik.

Svojom neiscrpnom energijom i entuzijazmom Violić je dao značajan doprinos u stvaranju sustava zaštite i spašavanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist