Kultura

FOTO/OD EDUKACIJE DO ZABAVE Kroz kulturu i kreativnost doprinosimo društvu i BDP-u

FOTO/OD EDUKACIJE DO ZABAVE Kroz kulturu i kreativnost doprinosimo društvu i BDP-u

Jubilarni peti Dani kreativnih/kulturnih industrija u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA otvoreni su ove srijede navečer u Luži izložbom plakata Galerije Flora.

Kako je pojasnila direktorica DURA-e Ana Marija Pilato Krile ovogodišnji je program prepun glazbeno-scenskim nastupima, kulinarskim i kreativnim izazovima, a na njemu je i neizostavni završni dio ‘Pecha Kucha’.

-Nastavili smo i suradnju s Vukovarom pa ove godine imamo temu vodotornja te vučedolskog muzeja. Ovim ‘Danima’ želimo umrežiti pojedince iz različitih područja koje možemo svesti pod zajednički nazivnik klastera kreativnih kulturnih industrija iz Grada, ali i ugostiti sve one koji nam mogu prenijeti znanje koje nam može koristiti kako bismo unaprijedili naše aktivnosti u Dubrovniku koji je poznat po svojoj kulturi i kreativnosti još od doba Dubrovačke Republike – istaknula je Pilato Krile.

Ispred uredničko-organizacijskog tima DKKI Žarko Dragojević naglasio je da su se potrudili okupiti što veći broj umjetnika, institucija, udruga i pojedinaca iz civilnog društva koji imaju kulturno-kreativnu crtu te je prenose društvu.

-Povezali smo se sa školama, edukativnog smo karaktera, puno je toga na programu od zabave do edukacije i radionica pa i nekih početnih koraka za sve one koje zanimaju sfere kulture i kreacije. Trudimo se potaknuti i uključiti što veći broj ljudi kako bi shvatili da kroz kulturu i kreativnost doprinose društvu i BDP-u. Dubrovnik je to prepoznao na vrijeme i krenuo u pravom smjeru – rekao je Dragojević.

U Luži je ovom prigodom otvorena izložba plakata Galerije Flora kojom je prikazano recentno djelovanje ove kulturne ustanove kao i Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2014. do 2018.

-Imali smo jako bogat i intenzivan program od 60-ak izložbi pa smo kroz ove plakate željeli prikazati to svoje djelovanje u kojem smo najviše izlagali dubrovačke i hrvatske umjetnike te ponešto i inozemnih. Kroz plakate predstavljamo i novi dizajn Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Galerije Flora koje je radio Zoran Đukić, a drugi dio izložbe čini naša arhiva – pojasnila je umjetnica Ivana Pegan Baće.

Nakon otvorenja okupljeni su se mogli potratati slanim i slatkim slasticama slastičarnice ‘Mala Truba’. Djelić atmosfere s otvorenja Dana kreativnih/kulturnih industrija donosimo u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist