Natrag
18.7.2018 08:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO / OD DŽEMA DO MEDA S ČOKOLADOM Ne propustite najslađi festival na Stradunu!

29.9.2017 @ 11:31 Dulist dulist IN
34;34

Podijelite:

Suncem okupan Stradun od jutros je domaćin Hrvatskog festivala pekmeza, džema i marmelade kojeg već jedanaestu godinu organizira Deša Dubrovnik.

Festival se održava do nedjelje ispred Crkve sv. Vlaha gdje mali i specijalni proizvođači iz cijele zemlje donose stotine vrsta prirodnih pekmeza, marmelada i džemova. Iskoristili smo lijepo vrijeme i obišli štandove proizvođača. Gospođe Branka i Mirjana iz Šibenika koje svake godine sudjeluju na festivalu predstavile su nam svoje proizvode. Gospođa Kata Mioković iz Siska uz džemove i marmelade nudi i med s raznim aromama.

– Imam raznorazne dodatke u medu. Med s čokoladom, lješnjakom, đumbirom, kurkumom, jagodom, bučinim košticama, svi se ovdje mogu probati – istaknula je, kazavši kako je postupak proizvodnje meda s čokoladom kompliciran, ali ‘se isplati’.

Posjetili smo i jedan domaći štand, OPG Šiša iz Konavala gdje posjetitelji mogu probati i kupiti poznate lokalne proizvode poput arancina i suhih smokava.

Inače, ova dubrovačka jesenska atrakcija uz proizvođače i visokokvalitetne proizvode iz lokalnog uzgoja promovira i raznolikost kulturne baštine raznih krajeva Hrvatske. Izlagači odjeveni u narodne nošnje odmah su privukli pozornost domaćih i stranih posjetitelja predstavljajući džemove od višanja, jagoda, limuna, šljiva, smokava.
U sklopu manifestacije organizirano je i ocjenjivanje proizvoda u četiri kategorije: za najbolji pekmez, marmeladu, džem i extra džem. Sami se uvjerite ovaj vikend od 9 do 5 popodne, a prije toga pogledajte našu fotogaleriju!

A.G.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana