Natrag
23.2.2019 12:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO ‘Očuvajmo Omblu i njene izvore pitke vode!’

22.2.2015 @ 11:08 Dulist Zanimljivosti
12;12

Podijelite:

Očuvajmo Omblu i njezinih 12 izvora pitke vode- za budućnost! – poručili su mladi ekoaktivisti Eko Omblići obilazeći izvore pitkih voda Rijeke dubrovačke.

Ovog puta su obišli izvor pitke vode Sv. Nikola u Dračevu selu i Točak u Prijevoru, dok su prije 10 dana obišli izvor pitkih voda Tundrača i Žlijebi. Kako javljaju iz Eko Omblića, slijedećih dana, s proljepšanjem vremena, obići će uz rijeku Omblu i preostalih 8 izvora pitkih voda.

– Imati toliko izvora pitke vode, koju mnogi naši Riječani godinama piju, je zaista veliko bogatstvo. Što bi neki dali da imaju ovakve izvore vode, izvore koji daju život! Već godinama zagovaramo da se ovi izvori očuvaju, da se pored njih stave table, što znači da su zaštićeni i da se trebaju čuvati. Evo to smo vidjeli, što je pohvalno, kod izvora Sv. Nikola u Dračevu selu gdje je stavljena plava tabla. Nadamo se da će se ove table postaviti i na ostalih 11 izvora pitke vode – ističe voditeljica Eko Omblića Jadranka Šimunović.

– Bilo je predivno vidjeti naše mlade ekoaktiviste kako se razdragano igraju s izvorskom vodom koja je velikim i brzim mlazom izlazila iz utrobe Zemlje. A tek kakav je bio bajkovit pogled s vrha Dračeva sela kroz rascvjetane grane mjendula na Omblu i cijeli zaljev Rijeke dubrovačke. Stoga preporučamo svima koji žele uživati u još prilično očuvanoj prirodi da prošetaju do izvora pitke vode Sv. Nikole i Točka pa se spuste puteljkom kroz dubove do Rožata i Omble – zaključuje Šimunović.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana