Natrag
22.2.2019 07:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO: Obranjene kuće u Platu, otvorena magistrala

11.8.2012 @ 10:46 Andrea Falkoni Račić Crna kronika
18;18

Podijelite:

U Župi dubrovačkoj, na potezu od Plata do Zavrelja, od sinoć se vodi teška bitka s vatrenom stihijom, potvrdio nam je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Njeno gašenje otežava i jaka bura. Vatrogasci su upravo uspjeli ponovno obraniti kuće u Platu, a magistrala je otvorena za promet.

– Moramo izaći s cijevima na brdo kako bi lokalizirali požar. Hvala Bogu obranili smo kuće, ništa nije stradalo, samo su se vatrogasci nagutali dima – istaknuo je.

Na terenu je 200 – tinjak vatrogasaca, pripadnika DVD-a Župa, JVP Konavle, DVD Gruda i Čilipi, JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Dubrovačko primorje, Državne intervencijske postrojbe sa 30-ak vatrogasnih vozila, te jedan kanader.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana