Aktualno

FOTO O čemu je predsjednica Grabar Kitarović razgovarala s biskupima Uzinićem i Cupichem?

FOTO O čemu je predsjednica Grabar Kitarović razgovarala s biskupima Uzinićem i Cupichem?

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović susrela se u utorak poslijepodne u Dubrovniku, nakon otvaranje Feste svetog Vlaha s nadbiskupom Chicaga mons. Blaiseom Cupichem i biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem.

Nakon susreta predsjednica nije davala izjave, no biskup Cupich rekao je novinarima kako je ovo treći njegov susret s predsjednicom.
– Susreli smo se jednom ranije u Washingtonu, a nedavno je bila u Chicagu u posjetu hrvatskoj zajednici. Bilo je lijepo povezati se ponovno s njom i htio sam ohrabriti i nju i novu Vladu u preuzimanju važnih obveza. Mislim da postoji nekakav osjećaj nade u vezi budućnosti –  rekao je mons. Blaise Cupich, biskup hrvatskih korijenja.
– Moji preci su došli u SAD-a, a veselim se sutrašnjoj proslavi svetog Vlaha – rekao je Cupich.
Inače, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nazočit će večeras na tradicionalnoj Večeri od Kandelore ususret sutrašnjoj proslavi blagdana svetog Vlaha. Ovogodišnja proslava, koja se otvara tradicionalno dan ranije, na Kandeloru, u znaku je 1700. obljetnice njegove mučeničke smrti, ali i 600. obljetnice zakona kojim je Dubrovačka Republika zabranila trgovinu robljem.

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist