Zanimljivosti

FOTO Novo ruho kapelice na Boninovu!

Nakon više od godine dana, što pravnih zavrzlama s izvođačima, što samih radova, kapelica sv. Križa na Boninovu konačno je ugledala, tako reći svijetlo dana.

Obnova kapelice započela je u prosincu 2012., a financirana je dobrotom  glavnog donatora i donacijama 15 trgovačkih društava. Djelatnici Boninova d.o.o., u svojstvu tvrtke koja gospodari prostorom, ali i ništa manje kao građani Dubrovnika, zahvalni su na doniranim sredstvima kojima je pokrenut i okončan ovaj značajan projekt.

-Boninovo smo naslijedili i moramo ga dobro očuvati – istaknula je na blagoslovu kapelice direktorica Boninova Marija Kisić Kamić te dodala kako će sada konačno oni koji su izgubili najmilije ih moći imati dostojanstven rastanak.

Blagoslov kapelice vodio je generalni vikar dubrovačke biskupije Petar Palić, a svečanosti su nazočila gotovo sva lica dubrovačkog javnog života.
Inače, vrijedi podsjetiti kako je za obnovu kapelice stigla anonimna donacija u iznosu od 200 tisuća eura, a posao je na javnom natječaju u konačnici dobio dubrovački Alfa plan.
 

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija