Zanimljivosti

FOTO Novo ruho kapelice na Boninovu!

FOTO Novo ruho kapelice na Boninovu!

Nakon više od godine dana, što pravnih zavrzlama s izvođačima, što samih radova, kapelica sv. Križa na Boninovu konačno je ugledala, tako reći svijetlo dana.

Obnova kapelice započela je u prosincu 2012., a financirana je dobrotom  glavnog donatora i donacijama 15 trgovačkih društava. Djelatnici Boninova d.o.o., u svojstvu tvrtke koja gospodari prostorom, ali i ništa manje kao građani Dubrovnika, zahvalni su na doniranim sredstvima kojima je pokrenut i okončan ovaj značajan projekt.

-Boninovo smo naslijedili i moramo ga dobro očuvati – istaknula je na blagoslovu kapelice direktorica Boninova Marija Kisić Kamić te dodala kako će sada konačno oni koji su izgubili najmilije ih moći imati dostojanstven rastanak.

Blagoslov kapelice vodio je generalni vikar dubrovačke biskupije Petar Palić, a svečanosti su nazočila gotovo sva lica dubrovačkog javnog života.
Inače, vrijedi podsjetiti kako je za obnovu kapelice stigla anonimna donacija u iznosu od 200 tisuća eura, a posao je na javnom natječaju u konačnici dobio dubrovački Alfa plan.
 

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist