Kultura

FOTO Novo izložbeno polje Marka Tadića simptomatičnog naziva ‘Sadržaj/Table of Contents’

FOTO Novo izložbeno polje Marka Tadića simptomatičnog naziva 'Sadržaj/Table of Contents'

U Galeriji Otok u Lazaretima sinoć je upriličeno otvaranje nove izložbe Marka Tadića pod nazivom ‘Sadržaj/Table of Contents’.

-Dok uranjamo u novo izložbeno polje Marka Tadića simptomatičnog naziva Sadržaj pitamo se o kojem se to sadržaju radi ploveći nizom maketa, umanjenih izložbenih paravana, ‘foto grattagae’, te ostalih sadržanih podloga i struktura. Uspostavljamo se tako izložbi samoj, njezinoj maketi, projekciji, prijenosu i formi, te njezinom izlasku iz vlastitog sadržaja, ali i prostora bivanja. Dok tako zaigrano komuniciramo s njezinim izmještenim formama, sekcijom odabranih djela, pokušavamo se locirati. Danas kada Internet kao medij nadilazi efemernost i unikatnost jedne izložbe, kao i statičnosti fizičkog prostora, okušavaju se novi prostori, ali i oblici komunikacije i distribucije izloženih radova. Sve to u kontinuitetu prethodnih konceptualnih otklona i borbi za izlazak iz klasičnog medija kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina 20. stoljeća- stoji u predgovoru Ivane Meštrov.

Marko Tadić (Sisak, 1979.) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovne umjetnosti u Firenci u Italiji. Izlagao je na nizu samostalnih i skupnih izložbi u Osijeku, Dubrovniku, Sisku, Velikoj Gorici, Zagrebu, New Yorku, Berlinu, Ljubljani, Beogradu, Kasselu, Regensburgu, Frankfurtu, Beču, Los Angelesu, Nottinghamu itd. Dobitnik je više nagrada: treće nagrade na T-HT MSU (Zagreb, 2010.), nagrade Radoslav Putar (Zagreb, 2008.), nagrade za crtež na Salonu mladih (Zagreb, 2006.) i prve nagrade na Salonu mladih (Sisak, 2001. i 2000.). 2013. je boravio na umjetničkoj rezidenciji u Helsinkiju. Živi i radi u Zagrebu.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist