Grad

FOTO/NOVI ASFALT I OBORINSKA ODVODNJA Gotovi radovi na cesti Mokošica – Petrovo selo

FOTO/NOVI ASFALT I OBORINSKA ODVODNJA Gotovi radovi na cesti Mokošica - Petrovo selo

Gradonačelnik Mato Franković obišao je danas sa suradnicima završenu cestu Mokošica-Petrovo selo. Naime, Grad Dubrovnik je s izvođenjem radova na dionici dugoj 1800 metara započeo krajem rujna.

Radovi su pokrenuti kao odgovor ove gradske uprave na zahtjev građana s navedenog područja.

-Investicija je vrijedna skoro dva milijuna kuna te je njome obuhvaćeno asfaltiranje i rješavanje oborinske odvodnje. Vjerujem da će cestu u budućnosti koristiti i žitelji Mokošice te oni iz Petrovog sela koji su do sada do Mokošice morali ići okolo. Putem ove dionice sada mogu direktno do Mokošice. Vjerujem da će to dobro doći i ona četiri školarca iz Petrova sela – rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako je novouređena cesta samo mala pomoć u rasterećenju cjelokupne cestovne infrastrukture.

-Sigurno je da će dobiti svoju novu dimenziju izgradnjom buduće ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja pa u nastavku prema Gornjim Selima. Što više cesta i prstenova imamo, u slučaju bilo kakve ugroze ili prometne nezgode, možemo te prometne koridore premošćivati. Svi koji su dolazili u Petrovo selo znaju koliko je uska cesta od Pobrežja do njega, a kada bi išli na sprovod bilo se nemoguće vratiti. Svega toga u budućnosti neće biti. Ova će cesta pomoći i prilikom zaštite područja od vatre koja je u više navrata priprijetila – istaknuo je Franković dodavši kako Grad u startu nije razmišljao raditi oborinsku odvodnju, ali kada su započeli s projektom uočili su na tom području puno vode te su se odlučili i na taj korak kako voda ne bi uništila trup ceste kada se asfaltira.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist