Natrag
22.2.2019 05:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO/NOVI ASFALT I OBORINSKA ODVODNJA Gotovi radovi na cesti Mokošica – Petrovo selo

24.1.2019 @ 12:19 Dulist Grad
8;8

Podijelite:

Gradonačelnik Mato Franković obišao je danas sa suradnicima završenu cestu Mokošica-Petrovo selo. Naime, Grad Dubrovnik je s izvođenjem radova na dionici dugoj 1800 metara započeo krajem rujna.

Radovi su pokrenuti kao odgovor ove gradske uprave na zahtjev građana s navedenog područja.

-Investicija je vrijedna skoro dva milijuna kuna te je njome obuhvaćeno asfaltiranje i rješavanje oborinske odvodnje. Vjerujem da će cestu u budućnosti koristiti i žitelji Mokošice te oni iz Petrovog sela koji su do sada do Mokošice morali ići okolo. Putem ove dionice sada mogu direktno do Mokošice. Vjerujem da će to dobro doći i ona četiri školarca iz Petrova sela – rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako je novouređena cesta samo mala pomoć u rasterećenju cjelokupne cestovne infrastrukture.

-Sigurno je da će dobiti svoju novu dimenziju izgradnjom buduće ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja pa u nastavku prema Gornjim Selima. Što više cesta i prstenova imamo, u slučaju bilo kakve ugroze ili prometne nezgode, možemo te prometne koridore premošćivati. Svi koji su dolazili u Petrovo selo znaju koliko je uska cesta od Pobrežja do njega, a kada bi išli na sprovod bilo se nemoguće vratiti. Svega toga u budućnosti neće biti. Ova će cesta pomoći i prilikom zaštite područja od vatre koja je u više navrata priprijetila – istaknuo je Franković dodavši kako Grad u startu nije razmišljao raditi oborinsku odvodnju, ali kada su započeli s projektom uočili su na tom području puno vode te su se odlučili i na taj korak kako voda ne bi uništila trup ceste kada se asfaltira.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana