Natrag
20.2.2019 02:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Noć u znaku Beatlesa!

22.7.2013 @ 21:42 Mia Njavro dulist IN
26;26

Podijelite:

Međunarodni plesni projekt “the_beatles” Saše Božića i Petre Hrašćanec premijerno je izveden sinoć u Art radionici Lazareti. Završni dio trilogije nastao je u koautorstvu i izvedbi Božića, Hrašćanec, Jastrevskog te članova Colectiffa Loge 22 i ansambla plesne skupine Rosas.

Dok se solo Love will tear us apart bavio analizom suvremenih plesnih matrica, Boys dont cry ispitivao je naslijeđe folk pjevačica iz 60’tih, završni dio projekta bavi se Beatlesima, jednim od najkomercijalnijih, najuspješnijih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe.
Plesna predstava u trajanju devedeset minuta ispituje utjecaj praksi sjećanja, oživljavanja zlatnog doba, baveći se tragovima kulturne memorije i načinima proizvodnje plesa kao njezina tjelesnog iskaza.

Premijerom 'the_beatlesa', premijerno se izvodi i cijela trilogija, čije je prvi dio 'Love will tear us apart'  izveden na svim najznačajnijim festivalima u Hrvatskoj, gostovao u Francuskoj, Italiji, bio je dio programa 'Croatie, la voici', te je uvršten i u program festivala Culturescapes u Švicarskoj, u čijem je ovogodišnjem fokusu Balkan. 

Nakon predstave, uslijedio je koncert Beatles Revival benda, koji je okupio mnoštvo mladih i starih zaljubljenika u pravi rock zvuk.
A ako je bilo na večeri tematski posvećenoj jednom od najboljih bendova u povijesti glazbe, pogledajte u našoj fotogaleriji!
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana