Kultura

FOTO/ NOĆ KNJIGE Na matineji dječica slušala priče o (ne)strašnom vuku

FOTO/ NOĆ KNJIGE Na matineji dječica slušala priče o (ne)strašnom vuku

U sklopu četvrte Noći knjige jutros je u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad održana matineja za najmlađe, na kojoj su se pričale priče o (ne)strašnom vuku francuske autorice Orianne Lallemand.

Dječica vrtićke dobi i nižih razreda osnovne škole uživala su slušajući priče u vuku koji je htio biti druge boje i vuku koji je htio obići svijet.

Program Noći knjige nastavlja se u 17.30 sati pričaonicom za djecu od 6 do 10 godina „Bila jednom…“, a sat vremena kasnije slijedi druženje s Pavlom i Đivom uz predstavljanje slikovnice „U vremeplovu Republike” autorica Aleksandre Piteše Orešković u izdanju Dubrovačkih muzeja te lutkarska predstava „Pjetlićeva družina”.

U 19.30 sati na rasporedu je predavanje Zdravka Bazdana „Ljudska prava, otvoreno društvo i totalitarizam”, a potom i zanimljiv program „S knjigom pod rukom: moj izbor – građani čitaju“, uz projekciju filma „Fahrenheit 451″ u predvorju Knjižnice. Večer završava koncertom dubrovačkih bendova „I glazba je slovo” od 22 sata. Vrijedi dodati kako će od 18 sati biti organizirana prodajna izložba dubrovačkih izdavača i prikupljanje knjiga za zatvorsku knjižnicu

U ogranku Mokošica u 10 sati gostovala je bajkopričalica Vanja Balent u programu „Vrijeme za priču”. Popodne od 16 sati pričaju se priče braće Grimm, a od 17.30 slijedi susret sa spisateljicom Renatom Zlatković („Priče spajalice”). U 19.30 sati održat će se kviz iz književnosti za učenike od 5. do 8. razreda „Lektirko”, a od 21 sat počinje akcija razmjene knjiga između korisnika „Knjige mijenjaju vlasnike”. Od 17.30 sati u Mokošici će biti organizirana prodaja knjiga Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa „Slagalica”.

U Znanstvenoj knjižnici od 17 sati održava se radionica stripa za osnovce (3. kat), a sat vremena kasnije na redu je program Otvorena vrata Zbirke starih i rijetkih knjiga uz izložbu „Od Homera do Aristotela” (1. kat). U 18.30 sati na 2. katu slijedi predavanje Jelene Obradović Mojaš „Dubrovački kolendari”, a pola sata kasnije bit će predstavljena digitalna zbirka Dubrovačkih knjižnica. Paula Raguž i Marinka Ulaga predstavit će on-line zbirku Crvena Hrvatska i Karnevalski listovi. Uslijedit će potom izložba „Iz naše periodike kroz 20. stoljeće” s pregledom događaja iz Grada i svijeta u drugoj polovici travnja kroz cijelo 20. stoljeće. Kao izvor poslužile su novine iz periodike Zavičajne zbirke Ragusina.

Podsjetimo, Noć knjige manifestacija je kojom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist