Natrag
19.2.2019 16:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Nizozemska ljepotica u dubrovačkom akvatoriju

14.7.2013 @ 1:34 Nikša Miletić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:

Još jedna ploveća ljepotica posjetila je dubrovački akvatorij. Riječ je o super jahti „Lady Petra“, dužine 46,7 metara i širine 8,83 metra, izgrađena u nizozemskom brodogradilištu Heesen Yachts, a u vlasništvu nizozemskog multimilijunaša Fransa Heesena.

Dizajneri vanjskog izgleda ove ljepotice, čija je matična luka Valleta, a plovi pod malteškom zastavom, su Omega Architechts, a unutarnjeg Bannenberg & Rowell Design. Pokreću je dva dizel motora snage 3,110 konjskih snaga, kapacitet rezervoara joj je 60 tisuća litara, kapacitet vode 20 tisuća litara, a može postići maksimalnu brzinu od 15,5 čvorova. Pri prosiječnoj brzini od 12 čvorova Lady Petra ima doseg od četiri tisuće nautičkih milja.

Jahtu, porinutu u luci Oss 2012. godine te predstavljena iste godine na Monaco Yacht Showu, vlasnik je dao potpuno podvrgnuti svojim zahtjevima i privatnosti. Može primiti 12 gostiju, a u vlasništvu je Nizozemca Fransa Heesena, inače i vlasnika brodogradilišta u kojem je brod izgrađen, a kojem je nadjenuo ime po svojoj supruzi Petri.

Premda je Heesen, inače po zanimanju drvodjelac, prodao većinu svog paketa dionica u tvrtci, još uvijek joj je na čelu. Poznat je i kao nositelj titule Biznismena godine na sajmu brodova u Fort Lauderdaleu, a upravo je njegov brod, Lady Petra, osvojila nagradu Neptun u svibnju ove godine u Istanbulu na ceremoniji World Super Yachts Awards, kao i nagradu za najbolji dizajn broda na istom događaju.

Lady Petra je prije Dubrovnika posjetila Split i Hvar, a trenutno se nalazi na vezu uz rivu u Gružu.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana