Natrag
20.4.2019 04:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

FOTO Nightfever privukao i brojne turiste

8.8.2014 @ 9:55 Dulist Zanimljivosti
25;25

Podijelite:

Nightfever, meditativno-glazbeni program u Crvki svetog Vlaha okupio je veliki broj vjernika, posebno mladih, ali i brojne zainteresirane posjetitelje grada.

Program je započeo euharistijskim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a koji je u propovijedi istaknuo dva pitanja koja je Isus u evanđelju postavio učenicima: „Što govore ljudi, tko je Sin Čovječji?“, te ono puno važnije: „A vi, što vi kažete, tko sam ja?“.
Biskup je to pitanje aktualizirao i uputio ga svim okupljenima u Crkvi sv. Vlaha, naglasivši da iako je postavljeno svima zajedno, istovremeno je upućeno svakom pojedinačno, te svatko osobno i pojedinačno treba na njega odgovoriti. Izrazio je uvjerenje da ako se predamo Gospodinu, i naš će odgovor biti poput Petrovog iz evanđelja: „Ti si Krist – Pomazanik, Sin Boga živoga.“

Nakon toga uslijedio je molitveno-meditativni program na mnogobrojnim svjetskim jezicima. Osim na hrvatskom, molilo se i na engleskom, talijanskom, španjolskom, portugalskom, njemačkom, francuskom i poljskom jeziku, što je posebno oduševilo mnogobrojne turiste koji su uglavnom posve neočekivano ovu večer umjesto u šetnji ulicama Grada, proveli u molitvi u crkvi sv. Vlaha.

Također, na različitim jezicima mladi su svjedočili svoje iskustvo vjere i prenosili ga onima koji su dolazili u crkvu nakratko kako bi zapalili svijeću. Posebnu radost kod onih koji su ulazili u crkvu izazivalo je kada bi čuli molitvu, pjesmu ili svjedočanstvo na svom jeziku. Tijekom cijele večeri mladi Dubrovačke biskupije na dubrovačkim su ulicama upoznavali ljude s programom Nightfevera i pozivali ih u crkvu sv. Vlaha, a po ispunjenosti crkve može se zaključiti da su mladi bili izrazito uspješni u svom zadatku.

Među posjetiteljima sasvim slučajno zatekli smo i patera Alana Nevilla, irskog svećenika i redovnika koji je trenutno nakratko na odmoru u Dubrovniku, te je vidjevši mlade koji pozivaju na Nightfever i sam došao, budući je jedan od pokretača i organizatora Nightfevera u Irskoj. Izrazito je oduševljen ljepotom crkve sv. Vlaha, ali ipak posebno radostan zbog širenja Evanđelja i na ovakav način kroz otvaranje Crkve svijetu.

Tekst i foto: Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana