Kultura

FOTO Ni kiša nije omela premijeru ‘Dubrovačke trilogije’

U prepunom Kneževom dvoru u nedjelju navečer odigrana je druga dramska premijera 66. Dubrovačkih ljetnih igara, Dubrovačka trilogija Iva Vojnovića u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Iako se činilo kako će kiša omesti izvedbu premijere, budući da je pljusak zaustavio dio ‘Na taraci’, predstava je odigrana do kraja.

Ovo novo čitanje Dubrovačke trilogije svojevrsni je hommage Kosti Spaiću i njegovoj legendarnoj režiji Trilogije. Dramaturšku preradbu, izbor dramskih glumaca i izbor prostora igranja napravila je Mani Gotovac te redateljsku palicu prepustila Staši Zurovcu.
Matej Meštrović skladao je glazbu koju u predstavi i izvodi na klaviru, kostimografiju je napravila Doris Kristić, a svjetlo je oblikovao Marko Mijatović. Savjetnica za jezik dramskom ansamblu je Doris Šarić Kukuljica. Festivalski dramski ansambl sastavljen od najboljih glumaca hrvatskog glumišta, doajena i perspektivnih studenata, čine: Mislav Čavajda koji igra u sva tri dijela i to Orsata, kapetana Lasića i Tudizija; Jadranka Đokić koja također igra u sva tri dijela i to Dešu, Pavlu i barunicu Lidiju; Judita Franković u ulogama Kristine, Ore i Ide; Milka Podrug Kokotović Orsatovaje tetka Ane Menze-Bobali, Dubravka Miletić je Mare Beneša u „Sutonu“ dok Doris Šarić Kukuljica igra gospođu Maru u „Na taraci“, a Boris Svrtan kneza u „Allons enfants!“ te gospara Lukšu u „Na taraci“.

Značajne uloge ostvaruju i Maro Martinović, Nikša Kušelj, Helena Buljan, Nikša Butijer, Gloria Dubelj, Nikola Baće, Andrej Kopčok, Ivan Čuić, Adrian Pezdirc, Mateo Videk, Maro Drobnić, Nikola Sekulo, Ivona Radić i Laura Hladilo.

Tko je sve došao na premijeru, te na domjenak pogledajte u fotogaleriji.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija